Vakcina protiv raka grlica materice!?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zmaj76 »

E hvala što pitaš, ginekološki dobro,valjda,ići ću na kontrolu za neki mesec,pijem aloju,kažu da jača imunitet,ali me ubi želudac,e to si ti druge moje muke,odavno... :cry: ali tek sam prošle god.išla na gastroskop. i dg je gerb i svašta još nešto,pila neke lekove,bilo mi još gore ,pa prestala,na svoju ruku.. :roll: trebalo je pre dva meseca da odem na kontrolu...nikako da se nateram..ne znam ...ovde na forumu su mi rekli da potražim ozbiljnijeg lekara,možda na VMA,ovde u Kg-u ih izgleda nema
pozzzzzzz :D :D
stagod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 6:31 pm

Post od stagod »

ajde da vam se i ja pridruzim :) e ovako, procitala sam na ovoj temi da je neko napisao da vakcinu ne smeju da prime ljudi koji vec imaju hpv, meni je doktorka pre nekog vremena nasla kondilome, pripremam se za skidanje istih uskoro i usput mi rekla da sam joj ja 'kandidat za vakcinu cervarix' (inace, imam 22 godine, imala sam jednog partnera i pojma nemam otkud mi kondilomi ali ajde...) i sad ste me zbunili skroz!? zar ta vakcina ne stiti od odredjenih tipova hpv-a, sta ako ja imam jedan tip a vakcina stiti od drugih (tih koji izazivaju rak)?! jel ima svrhe da je primam ili sta...

da, zamolila bih vas da stavite slike kondiloma i papiloma, videla sam da je neko vec postavio na drugoj temi ali meni ih kompjuter ne prikazuje iz nekog razloga a bas me zanima razlika, izvinjavam se sto ovo trazim... i da li obe vrste promena izaziva hpv? o tome sam slusala razlicita misljenja pa me zanima sta vi mislite??? neki kazu hpv izaziva obe vrste promena, neki kazu da papilomi nisu od hpv-a...

hvala puno i pozdrav svima!!!
Odgovori