VAKCINA za HPV
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 02, 2006 1:31 pm
VAKCINA za HPV
Imam 3 pitanja za doktore:
Da li je nova vakcina koja je sada donesena i kod nas kao prevencija da ne dodje do raka grlica pomaze i u slucaju HPV?
Da li ona moze pomoci ako je osoba vec imala kondilome i sadrzi u sebi virus HPV tj. da li moze unistiti virus naknadno ili ne?
Da li virus HPV-a moze vremenom usled ojacanog imunog sistema da se povuce i "ispari" iz organizma"?
Da li je nova vakcina koja je sada donesena i kod nas kao prevencija da ne dodje do raka grlica pomaze i u slucaju HPV?
Da li ona moze pomoci ako je osoba vec imala kondilome i sadrzi u sebi virus HPV tj. da li moze unistiti virus naknadno ili ne?
Da li virus HPV-a moze vremenom usled ojacanog imunog sistema da se povuce i "ispari" iz organizma"?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nisam strucna, ali sam gledala juce u vestima reportazu o ovaj vakcini.
1.Da, ova vakcina sprecava zarazu HPV-om.
2.Osobe koje su vec zarazene HPV-om, NE SMEJU da prime ovu vakcinu. Tako da, pretpostavljam, ce sve devojke koje zele da prime vakcinu morati da se testiraju da li vec nose virus.
Mene interesuje kako se putem krvi utvrdjuje postojanje HPV virusa u organizmu? Kakvi se testovi rade za to?
3.Mislim da virus zauvek ostaje u organizmu samo u "uspavanom" obliku, i nazalost, uvek moze ponovo da se aktivira.
Neka me neko ispravi ako sam negde pogresila. I mene bas interesuje da saznam sto vise o ovoj vakcini, jer bih volela da je primim.
Inace, mene su "lekari" u vise navrata tripovali da imam kondilome (u domu zdravlja), a kada odem na kolposkopiju u GAK NF kazu mi da nemam. Pa bih volela da uradim analizu krvi, da vidim da li nosim virus.
Takodje me interesuje sta doktori misle o ovoj vakcini.
Samo da dodam, vakcina se zove gardasil.
1.Da, ova vakcina sprecava zarazu HPV-om.
2.Osobe koje su vec zarazene HPV-om, NE SMEJU da prime ovu vakcinu. Tako da, pretpostavljam, ce sve devojke koje zele da prime vakcinu morati da se testiraju da li vec nose virus.
Mene interesuje kako se putem krvi utvrdjuje postojanje HPV virusa u organizmu? Kakvi se testovi rade za to?
3.Mislim da virus zauvek ostaje u organizmu samo u "uspavanom" obliku, i nazalost, uvek moze ponovo da se aktivira.
Neka me neko ispravi ako sam negde pogresila. I mene bas interesuje da saznam sto vise o ovoj vakcini, jer bih volela da je primim.
Inace, mene su "lekari" u vise navrata tripovali da imam kondilome (u domu zdravlja), a kada odem na kolposkopiju u GAK NF kazu mi da nemam. Pa bih volela da uradim analizu krvi, da vidim da li nosim virus.
Takodje me interesuje sta doktori misle o ovoj vakcini.
Samo da dodam, vakcina se zove gardasil.
-
- Novi član
-
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Novi član
-
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
Vakcina je predvidjena za HPV viruse tipa - 6, 11, 16 i 18.
Ovi virusi su u 70% sluchajeva uzrochnici grlica materice. Vakcina ne deluje na ostale podtipove HPV virusa. Osobe koje su zarazzene HPV virusom, tj imale su manifestaciju istih u vidu kondiloma ili su imale odnose sa osobama sa HPV virusom MOGU da primaju vakcinu, jer obichno, nijedna osoba nije zarazzena svim tipovima HPV virusa.
To znachi da, NPR. ako se u tipizaciji utvrdi da je prisutan HPV virus tipa 6, vakcina te nece od istog izlechiti, ali ce zashtititi od moguce, buduce zaraze ostalim tipovima predvidjenim vakcinom tj 11, 16 i 18.
...kao i svaka vakcina, ona ne lechi, ona je prevencija....
Ovi virusi su u 70% sluchajeva uzrochnici grlica materice. Vakcina ne deluje na ostale podtipove HPV virusa. Osobe koje su zarazzene HPV virusom, tj imale su manifestaciju istih u vidu kondiloma ili su imale odnose sa osobama sa HPV virusom MOGU da primaju vakcinu, jer obichno, nijedna osoba nije zarazzena svim tipovima HPV virusa.
To znachi da, NPR. ako se u tipizaciji utvrdi da je prisutan HPV virus tipa 6, vakcina te nece od istog izlechiti, ali ce zashtititi od moguce, buduce zaraze ostalim tipovima predvidjenim vakcinom tj 11, 16 i 18.
...kao i svaka vakcina, ona ne lechi, ona je prevencija....
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Da, da, nisam ni mislila da svi sa HPV virusom imaju kondilome, vec da svi koji imaju kondilome imaju i HPV. Malo sam se nespretno izrazila.boni78 napisao:Ne mora da znaci. Nekad osoba ima virus ali nema manifestacije jer njen imuni sistem uspeva da se izbori sa tim! Cak vidim da neki strucnjaco smatraju da oni najopasniji podtipovi HPV virusa koji izazivaju karcinom grlica (tip 16 i 18) ne da ju manifestacije u smislu kondiloma!
Ok, ja nisam strucnjak, ja samo prenosim sta sam cula u emisiji. A oni su rekli da devojke koje su zarazene HPV-om ne mogu da prime vakcinu. Mozda nisu imali pravu informaciju. Nadam se da ce sve biti jasno kada vakcina izadje na trziste.Osobe koje su zarazzene HPV virusom, tj imale su manifestaciju istih u vidu kondiloma ili su imale odnose sa osobama sa HPV virusom MOGU da primaju vakcinu, jer obichno, nijedna osoba nije zarazzena svim tipovima HPV virusa.
-
- Novi član
Ja sam imala spoljnu manifestaciju HPV virusa u vidu siljastih kondiloma i cula sam da su oni "bezopasniji" od ostalih , pa me interesuje kako sada mogu da se sprecim od ostalih tipova HPV, zato sam postavila pitanje mogu li primiti inekciju.
To je naravno pitanje na koje odgovor moze dati veoma strucno lice , a najbolje od onih koji su proizveli tu vakcinu.......,,mozda se moze naci na googlu.
To je naravno pitanje na koje odgovor moze dati veoma strucno lice , a najbolje od onih koji su proizveli tu vakcinu.......,,mozda se moze naci na googlu.