Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Imam zakazan vaginalni ultra zvuk radi pracenja rane trudnoce. Nisam se setila da pitam, a ni doktorka nista nije pomenula, da li se radi sa praznom ili punom besikom. Obican UZ kojim je potvrdjena matericna trudnoca radi se sa praznom, za ovaj sam u nedoumici.
Ejmi napisao:Imam zakazan vaginalni ultra zvuk radi pracenja rane trudnoce. Nisam se setila da pitam, a ni doktorka nista nije pomenula, da li se radi sa praznom ili punom besikom. Obican UZ kojim je potvrdjena matericna trudnoca radi se sa praznom, za ovaj sam u nedoumici.
Vaginalni UZ radi se sa praznom bešikom, mada može i sa punom (meni je prvi put rađen sa punom bešikom, jer nisam očekivala da rade vaginalni), ali bolje je sa praznom. Radi se maksimalno do 16-te nedelje. Mnogo bolje se beba vidi. Običan UZ se radi sa punom bešikom (dovoljne su dve šolje čaja, mnogo efikasnije nego voda ili sok) i to do 16-te nedelje, posle ima dovoljno plodove vode pa nije potrebna puna bešika.
Za vaginalni uz je uvek prazna bešika, bilo da je žena trudnica ili ne.
Za praćenje trudnoće običnim uz bešika je uvek prazna zbog plodove vode i tako do samog kraja trudnoće, a za ginekološke preglede žena koje nisu trudnice puna.