vaginalni sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zujalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 3:29 pm

vaginalni sekret

Post od zujalica »

videla sam da ste vec odgovarali na temu vaginalnog sekreta i bakterija III reda. meni je ginekolog prepisao lomexin vaginalete, samo jednu. da li to ima neke veze sa chlamidijom. Imam povecanu maljavost i sekret tokom celog ciklusa. Ne znam da li to ima neke veze
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Jesi li radila bris?

Određivanje grupe vaginalnog sekreta, bar što se III grupe tiče ne znači mnogo. III grupa može biti infekcija a možda ti je samo poremećena normalna flora.

Bris se radi u laboratoriji - bakteriološki i mikološki bris grlića i vagine, bris na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, bakterijsku vaginozu. To su sve posebni brisevi. Smatra se da čak i trihomonas, koji spada u V grupu sekreta, može da se ne vidi u sekretu pa se često radi i bris na trihomonas.

Uz rezultat brisa se dobija i antibiogram (spisak antibiotika na koje su osetljive pronađene bakterije, ako su pronađene) i onda dobiješ lekove koji se kombinuju sa vaginaletama. Same vaginalete su lokalna terapija koja nije dovoljna. Koliko ja znam Lomexin se koristi za gljivice mada deluje i na neke bakterije ali ako imaš neku infekciju teško da će je izlečiti.

Ako su svi brisevi negativni onda nemaš infekciju nego ti je poremećena flora i to se reguliše npr. vaginaletama Lactovag.

Pojačana maljavost nema veze sa III grupom.

Pozdrav, Cat
Odgovori