Vaginalni sekret?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Aiko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 8:01 pm

Vaginalni sekret?

Post od Aiko »

E ovako... Vec duze vrijeme imam izrazen gusti sekret bijele boje - nekad i zuckast, kao i svrab i peckanje u genitalnom predjelu. Do sada nisam nikad imala seksualne odnose. Moj prvi odlazak kod ginekologa se sveo na to da se ispiram kamilicom, sto nije dalo poboljsanje. Drugi put mi je rekao da probam da stavim Kansen vaginalete, sto ja nisam uspjela, a sumnjam i da je moguce jer sam nevina.
Ja pretpostavljam da imam kandidu, s obzirom da mi je izolovana nedavno i u grlu, i na osnovu tekstova koje sam nasla na internetu. Naravno moguce je da se radi i o jos nekoj infekciji.
Ono sto nikako ne mogu da ukapiram iz silnih tekstova je da li ja uopste mogu da uradim taj vaginalni bris i grupu sekreta (s obzirom da nisam imala seksualne odnose) ? Neko tvrdi da moze, neko ne... I molim da mi neko razjasni u cemu je razlika kod odredjivanja sekreta i uzimanja vaginalnog brisa, ili je to jedno te isto ?
Pretpostavljam da je ovakvih pitanja bilo milion, ali molim da mi neko odgovori jer cu poludjeti od ginekoloskih problema :(
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Dok vam se ne javi neko strucan, ja samo da preporucim da nista ne radite na svoju ruku, da pokusavata da stavljate vaginalete, posto mislim da su resenja za vas problem sigurno drugacija nego kod zena koje su imale odnose. Vaginalni bris sluzi za odredjivanje stepena cistoce vagine (kojih ima 6,prva i druga grupa su normalne),a mikrobioloski se dobija tacan uzrocnik infekcije (ako postoji).
Pozdrav
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Vaginalni bris se moze uraditi kod nevinih devojaka, bez problema. I ne lecite se na svoju ruku, bez rezultata vaginalnog brisa.
Aiko
Novi član
Novi član

Post od Aiko »

Hvala puno na odgovorima. Znaci mogu da uradim vaginalni bris. A jeli to isto sto i odredjivanje grupe sekreta? Iz nekih tekstova koje sam nasla na internetu mi izgleda da su to dvije razlicite stvari.
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Kontakt:

Post od Marija M. »

Meni je orvagil pomogao,popila sam samo jedno pakovanje i 5 dana koristila vaginalete i sekret je nestao u potpunosti.Pozdrav :wink:
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Aiko napisao:Hvala puno na odgovorima. Znaci mogu da uradim vaginalni bris. A jeli to isto sto i odredjivanje grupe sekreta? Iz nekih tekstova koje sam nasla na internetu mi izgleda da su to dvije razlicite stvari.
To jesu dve različite stvari. Uzorak se uzima na isti način ali se razlikuje procedura. Ako ti rade grupu sekreta to je prosto određivanje čistoće sekreta (ponekad je i to dovoljno, vidi link ispod) a bris je precizan, uzorak se šalje u laboratoriju gde se zasejava i treba čekati par dana na rezultate ali se onda tačno izoluje uzročnik (što je korisno kad je u pitanju npr. III grupa sekreta koja može biti sve i svašta) i odredi lek na koji je osetljiv.

Inače ja sam stavljala vaginalete bez problema dok sam bila nevina, možda je samo potrebno da se malo upoznaš sa svojom anatomijom. :)

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=sekret
Aiko
Novi član
Novi član

Post od Aiko »

Dobro, znaci pravac kod doktora da mi odredi grupu sekreta, a ako bude potrbno i bris. A sto se tice vaginaleta, ne preostaje mi nista nego da pokusam ponovo :)
Hvala svima na razjasnjenju.
Odgovori