Mojoj tetki, kojoj je 62 godine, se pojavio vaginalni iscedak - neposredno nakon ovogodisnje sezone kupanja na Adi. Toliko je bila zeljna odmora i kupanja da je presla i preko cinjenice da je voda, u nekoliko navrata, bila bas prljava..
Tegobe su se javile u vidu pojacanog vaginalnog iscedka za koji ona kaze da je tada bio bas obilan, gusci, cini mi se da je rekla da je bio vise beo, a zatim se pojavio i bol u donjem stomaku. Kako je njen ginekolog vec duze odsutan ( van zemlje ) pokusala je da do njegovog povratka sanira tegobe cajevima i drugim preparatima koji deluju antibakterijski, i ubrzo su se tegobe znacajno povukle, tj. skoro sasvim povukle - u svakom slucaju onaj obilan sekret je bio znacajno smanjen, desavalo se da ga po nekoliko dana, pa i nedelja nema, da joj se cini da je sve u najboljem redu, nema nikavih bolova. Medjutim, s vremena na vreme se opet pojavi obilan sekret, ali samo u jednom navratu, znaci pojavi se i zatim opet nema nista, sve je u najboljem redu, i sl.
Danas joj se opet pojavio sekret, u punoj snazi, sad je malo i zuckaste boje, opet pracen bolom u donjem stomaku. Tetka ima bezgranicno poverenje u svog ginekologa koji je i porodicni prijatelj i jos uvek ne zeli da ode na pregled kod nekog drugog.
Ona se inace odlicno oseca, puna je energije. Nije radjala, vec jako dugo seksualno nije aktivna, zivi i hrani se zdravo. Medjutim, ipak me kopka da li bi moglo da se radi o necemu ozbiljnijem ili se radi samo o povecanoj osetljivosti na infekcije zbog nedostatka estrogena ili je u pitanju nesto deseto? Moze li se na osnovu opisanog predpostaviti o cemu se radi i da li da ipak potrazi pomoc negde drugde ili imate savet da pokusa sa nekim lekovima koji se mogu kupiti bez recepta, do povratka njenog ginekologa?
Zahvalna unapred za svaki odgovor.
Vaginalni iscedak u kasnoj postmenopauzi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 02, 2013 3:21 pm