vaginalne infekcije u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
buduca mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2005 9:40 pm

vaginalne infekcije u trudnoci

Post od buduca mama »

U osmoj sam nedelji trudnoce i od juce mi se pojavio nekakav grozan sekret neprijatnog mirisa.Da li neka zena ima slicna iskustva i kako je to resila. Imam zakazan pregled tek posle Nove godine kod svog ginekologa a vrlo sam uplasena zbog ove neprijatnosti.Moj muz nema nikakve slicne simptome. U nestrpljivom iscekivanju odgovora, unapred zahvalna buduca mama...
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

I ja sam tu negde u 8-9 nedelji trudnoce, i imala sam problem sa pojacanim sekretom. Mada moj nije imao nikakav miris i bio je beo (narodski nazvan "belo pranje"). Medjutim, kako smo obe jos u prvom trimestru trudnoce ne smemo da koristimo nista od lekova, jedino sto je moja dr. smela da mi da jesu vaginalete od kantariona (ne vise od 2-3) ili vaginalete povidon joda. Strpi se do pregleda i sve najbolje!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam imala celu trudnocu pojacan sekret, a svi brisevi su bili ok, koristila sam samo kantarion vaginalete i sve je bilo ok
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Sekret u trudnoći je normalna pojava.
Kako održavate higijenu tela tako trebate održavati i higijenu vagine.
1 x nedelno Ginodaktanol je bila moja terapija od kada mi je ustanovljena trudnoća pa do porođaja.

Srećno
Odgovori