vaginalne ciste

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Paklena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 7:19 pm

vaginalne ciste

Post od Paklena »

prvo svaka cast ljudi za ovaj forum!!!!slucajno naletih ovamo pa imam jedno pitanje-naime krajem februara sam imala operativni zahvat-uklanjanje vag.ciste.nista strasno rutinska operacija;oporavak je prosao ok;estetski je sve ok,sexa nije bilo nesto vise od mjesec dana nakon operacije....znaci sve kako je trebalo,ali sad imam jedan problem.cista je bila na prednjem zidu,koji me sad boli pri odnosima.znaci svaki pocetak mi je bolan-bol tipa "reze nozem",kasnije bude bolje,ali to mi se nije desavalo dok je cista bila tu.takodjer me boli kod poza gdje penis udara u prednji zid.
pretpostavljam da ce odgovor biti tipa"zasto ne pitas svog doktora"....otisla bih ali zdravstvo vec vise od mjesec dana strajka(glupa situacija u BiH),pa su me vratili....a po svim prilikama strajk ce trajati jos neko vrijeme.
e sad,posto mi decko studira vani pa odnosi nisu redoviti,pretpostavljam da s obzirom da je vagina misic-skupi se za vrijeme mirovanja pa treba malo da se "razradi",ali ipak nije mi jasno da se bol pojavljuje bas tamo gdje je oziljak.sad ja nemam pojma jel to normalno,tj da li bi to tako trebalo da bude neko vrijeme,ili ne bi?????
da ne smaram vise,prepostavljam da ukoliko mi neko strucan odg.na pitanje znace o cemu se radi,ili eventualno ako neko ima slicno iskustvo da se smiluje pa ga podjeli sa mnom.
jos da napomenem prilikom postoperativne kontrole,te kasnije redovne nalazi(papa test,VS)su bili ok,nije bilo infekcija i sl, VS je bio II tipa ali jasno mi je da vagina nije ipak sterilna sredina(valjda sam se dobro izrazila)
ukoliko neko odluci da mi se "smiluje" i posveti koji minut,bila bih vjecno zahvalna.....jer kako su ovi doktori krenuli ja cu i krepati.....
pozz
Paklena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 7:19 pm

Post od Paklena »

zar stvarno niko nema nista reci vezano za moj problem? :cry:
ok,mozda to nekom nije nista s obzirom na to do cega sve ljudi pate....ali meni je problem i to prilicno bolan,a vec vise od mjesec dana nemam priliku potrazim strucnu pomoc :cry:
Odgovori