Imam 29,sa 21 sam izgubila nevinost(ako je to vazno,al ajde da pomenem),nisam radjala. Ne znam kad tacno,al mozda cak i u osnovnoj,kraj osnovne,sam dobila kandidu. Znaci,svrab,sekret i sve sto ide uz to. Od tada,sam probala sve sto postoji u apoteci. Nekad imam i bakterije. Sad trenutno imam mesano. Lekari su mi davali nistatin,pa kanesten,al mislim da mi to vise i ne pomaze.Onda,makmiror,poliginaks,lomexsin,sad ne mogu da se setim kako se zove,to sam koristila prosli mesec,il u oktobru,baerov lek nesto Neo(valjda) pa jos nesto pa na kraju forte (kakav opis,znam) ..od tih vaginaleta sam ujutru imala peckanje,al samo prva dva jutra. Cak sam isla da proverim dal imam kandidu u ustima. Nisam imala.
E sad,Doktor Jurisic mi je stvarno pomogao.Dao mi je terapiju od tri meseca. To je bilo 2008e. Ne secam se sta tacno,al posle svake menstracije da stavim odredjene vaginalete (valjda,makmiror,poliginax i lomexin). e posle toga sam bila mirna vise od godinu ipo. To je bio najlespi period u mom zivotu. Nisam mogla da nastavim lecenje kod njega,jer je to privatna klinika. al cu verovatno morati. Nikad nisam imala neki problem drugi. Imam ranicu na grlicu,al se smanjuje (kazu da je to od sekreta).
Promenila sam ne znam ni sama koliko lekara.
E sad,moj problem,gori od kandide ili bakterije.
Izuzetno mi je osetljiva vagina,tj spoljasnji i pocetak unutrasnjeg. Sto osecam i kod odnosa. Kondom mi stvara probleme,peckanje.
Da li postoji neki lek,biljka,,nesto za vaginalnu preosetljivost?
Jednio sto mi prija je cist kantarion,koji sa spricem sterlinim stavim uvece. Vaginalete kantarion mi prave peckanje,osecaj kao da imam kandidu,tako neku neprijatnost.
Cak sam uzela i vaginalni probiotik,koji mi je napravio haos. samo par veceri i bacila sam ga.
Verujem da sam preosetljiva od silnih vaginaleta,al kad moram da ih koristim.
Toliko sam osetljiva da mi i dlake naprave problem.
Ako imate neki predlog bicu zahvalna.
Vaginalna preosetljivost
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Vaginalna preosetljivost
A kakav je to cist kantarion koji koristis? I da li si se konsultovala sa ginekologom da li mozes tako da koristis kantarion i koliko cesto to radis?
Hvala unapred na dogovorima.
Proslo je neko vreme od mog posta. Sredila sam problem koji sam imala. Tj ne ja nego Dr Jurisic. Bila mi je ostecena vaginalna flora. Tako da sam sa vaginalnim probioticima resila problem. Tj po nekad mi se opet vrati osetljivos,pa onda opet uzmem probiotik.
Takodje kad osetim presetljivost ja korisitim Flogocid.
Ako imate isti problem i neka pitanja,slobodno pitajte.
Takodje kad osetim presetljivost ja korisitim Flogocid.
Ako imate isti problem i neka pitanja,slobodno pitajte.
Koristila sam kantarionovo ulje. i to neko makedonsko na bazi maslinovog ulja. ali mozes bilo koje da uzmes. kantarion je odlican i mozes kad god hoces da koristis.Sarah Key napisao:A kakav je to cist kantarion koji koristis? I da li si se konsultovala sa ginekologom da li mozes tako da koristis kantarion i koliko cesto to radis?
ako imas jos neko pitanje,slobodno!