vaginalete

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

vaginalete

Post od Duskoo »

da li je iko dobio neke vaginalete pred kraj trudnoce radi ciscenja....strasno peku kad se stave,ja sam ih dobila ali ne mogu da se setim kako se zovu pa da li iko zna o cemu je rec......
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

Ne razumem o kakvom se "ciscenju" radi!? Moze malo detaljnije?
Hvala,
Pozdrav,
Masha
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

pa kao u slucaju bakterija da se bebi ne bi prenele....ne secam se tacno secam se samo bola dok sam ih koristila
Masha23
Aktivan član
Aktivan član

Post od Masha23 »

Nisam dr, ali pretpostavljam da ako si imala "neke" bakterije, sa razlogom ti je data terapija.
Morala bi da napises tacnu dijagnozu i koju si th koristila, pa da ti neko od dr ovde na forumu da precizniji odgovor.
Ja se samo secam da sam koristila vag. tbl. Eritromicin, koje su izazivale peckanje i boluckanje.
Pozdrav.
Masha
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Secam se da su mi nudili Betadin vaginalete, desetak dana pre porodjaja, ali su uradili cervikalni bris koji je bio sterilan. Koliko sam shvatila, kada sam pitala zasto mi to nude, iako nemam ama bas nikakvih problema, da je to praksa kod nas. Posto je bris bio dobar, rekli su da ipak nista ne koristim.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Nikad nisam cula za ovu metodu 'ciscenja' pred porodjaj...pa jesmo li to mi prljave pred porodjaj ??? Izazivam Vaseg ginekologa na naucni dvoboj...
Jedino sto treba da se uradi pred porodjaj i da se beba zastiti od potencijalnog prenosa bakterije jeste VAGINALNO-REKTALNI BRIS NA STREPTOKOK GRUPE B, koji se radi oko 36 nedjelje trudnoce, i ako je bris + ( pozitivan ), porodilji se na pocetku porodjaja daje penicillina da se prevenira prenosenje bakterije na bebu tokom prolaska kroz porodjajni kanal sto moze da uzrokuje ozbiljnu infekciju bebu, ozbiljne posljedice i cak i smrt, a ako je zena alergicna na penicilin, onda se daje klindamicin ili eritromicin ( bez ikakvih opasnosti za bebu ).

Da li se taj bris radi u Srbiji ?

Zaboravite vaginalete za 'ciscenje'...to je protiv svakog naucnog stava.
Pozdravi,
ObGyn
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Ne znam da li se uvek i svakom daju vaginalete za ciscenje, meni nisu, ali se secam kako izgleda sama papirologija za porodjaj. Meni su trazili ( Gradska ) da donesem za porodjaj krvnu grupu ( Zavod za transfuziju ), vag. bris, koprokulturu ( Batut ), potvrdu da nemam hepatitis C. Suprugu su trazili koprokulturu, bris zdrela i nosa ( isto sa Batut-a ), da bi prisustvovao porodjaju. On je za svaki slucaj poneo i svoju knjizicu, gde pise njegova krvna grupa, posto imamo istu, ako ne daj Boze zatreba. Te analize se rade uz uput, bez novcane nadoknade. Nakon porodjaja, vracaju samo potvrdu o krvnoj grupi, ostale papire zadrzavaju. Nalazi su relevantni samo od tih ustanova i do dve nedelje pred termin. Mislim da to varira od ustanoce do ustanove.
Masha23
Aktivan član
Aktivan član

Post od Masha23 »

Pre 6 godina u Gradskoj bolnici gde sam se ja porodila, nije trebalo nista od tih analiza, sem krvne grupe.
Suprugu su trazili bris grla i nosa.
Sada ne znam kakva je situacija.
Ob Gyn, molim Vas recite mi jesu li te analize koje pominjete da se rade u 36. nedelji, obavezne za svaku trudnicu i da li ih je pozeljno raditi, posto, koliko sam ja obavestena, kod nas se to ne radi.
Hvala,
Pozdrav.
Masha
Odgovori