Uzeti postinor ili ne?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uzeti postinor ili ne?

Post od Vrba »

Imam 25 godina, policistične jajnike, potpuno neredovne menstruacije, i nedavno malu nezgodicu sa kondomom :) Naime, spao je. Primetili smo to "na vreme". Ali ja sada stvarno ne želim da ostanem u drugom stanju.
Ginekolog mi je rekao da najverovatnije to i ne mogu, ali da treba da odradim gomilu nekakvih konsultacija i analiza na GAK-u, što još uvek nisam. Radila sam hormonske testove i koliko sam uočila, sve je bilo u redu, tj. u granicama su.
Sad me zanima, da li da uzimam pilulu za dan posle i koliko je to blesavo za nekoga sa ovakvim ciklusom. Takođe, obzirom da mi i sada kasni jedno 3-4 nedelje i da se ova "nezgoda" dogodila kada je već kasnila menstruacija, kapiram da jajašce nije sazrelo pa da sam "bezbedna", ili to ili trudna :roll:

Prošli put sam dobila sa malim zakašnjenjem (nedelju dana), pretprošli sam dobila nakon tri meseca. Nema pravila, uvek je tako.
Konsultovala bih se sa ginekologom ali, zamislite, vikend je :-? a sada je već prošlo nekih 36 sati...
Koliko uopšte ima smisla da uzimam postinor ako mi je ciklus već poremećen i koliko je to pametno?

Hvala vam :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Uzeti postinor ili ne?

Post od tamaraft »

Kada je bio taj odnos?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Vrba
Stalni član
Stalni  član

Post od Vrba »

Pre 40 sati, recimo...
Vrba
Stalni član
Stalni  član

Post od Vrba »

A što mi odgovoriste... :lol:

Enivej, očigledno sam rešila da li ili da ne uzmem, nisam, ali sam dobila isti dan. Eto, čisto da neko ne odgovara uludo. Pozdrav.
Odgovori