Uzasna glavobolja u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uzasna glavobolja u trudnoci

Post od LjubicaBubica »

Pomagajte dok nisam sebi odrubila glavu juce je uzasno pocela da me boli i neprestaje! Sinoc sam mislila da cu dobiti slom zivaca...desavalo se i ranije da me boli glava...ranijih godina...ali kao juce zaista nikad! Cak sam se i ujutru probudila sa "ciglom u glavi".
Sad sam u desetoj nedelji trudnoce...neznam da li ako me opet tako jako jako uhvati smem nesto da popijem...? Jel imao neko slicna iskustva? I neznam da li to mozda ima veze sa ishranom posto sam tek u zadnjih par dana pocela da jedem bas dobro...prosle me mucnine i sad stalno jedem i uzasno sam zedna...samo se nalivam...pa neznam da nisam nesto time pritisak pokvarila...?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Imala sam isti problem. Pomagalo mi je u prvom tromesecju da snazno povezem glavu i ispod poveza uguram kriske zivog krompira. Par puta nije ni to pomoglo pa sam morala da popijem Paracetamol koji je dozvoljen...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Mislim da to nema nikakve veze sa ishranom vec sa hormonima. Licno ne patim od glavobolja ali su me u trudnoci(pogotovo u prvom trimestru) razbijale.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Joj ja neznam stvarno...sve se plasim da popijem lek bez dopustenja ginekologa...ali kazem ovo je stvarno nepodnosljivo! Pokusacu to sa krompirom...pa sta cu drugo :(
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Pa, onda pitaj ginekologa za lek!
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Paracetamol je dozvoljen (i trudnicama i dojiljama i deci). Ne više od 2 grama dnevno, tj. 4 pilule u toku dana i ne češće od svaka 4 sata.
Moj ti je predlog ipak, ako to ne pomogne, uzmeš šumeću tabletu magnezijuma, dodatak omega 3 i legneš u neki miran kutak.
Odgovori