Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Na UZ mi je desni jajnik dimenzije 12, i dr koja mi je radila je rekla da je policistican.
Mene interesuje, da li je moguce da je bio uvecan zato sto mi je tada menstruacija kasnila 10 dana(zbog velikog stresa), a dobila sam je par sati nakon tog pregleda???
I dalje sam pod stresom, i opet mi kasni (za sada tri dana).
Da li ima potrebe da odem opet na UZ kada mi prodje ovog meseca i kad stvari "legnu na normalu", ili je prosto postao uvecan (nevezano od ciklusa)?
izgleda smo u istom trenutku poslale mail. ja videla tvoj naslov pa procitah i ja imam isti prblem sa janikom al mi ta tvoja velicina jajnika nije jasna. ja sam dosla danas kuci sva iznervirana jer mesec dana ima terpaiju i injekcije i NISTA verujes li! nikakvog poboljsanja!!!
a 14 inekcija primila i 1000000000 antibiotika. ne znam bas me sad zabrinulo. Sta ti pijes od lekova?
Ne uzimam nista, ovo sam saznala na UZ kod hepatologa, onako usput, al nikako da se "uhvatim" sa svojom doktorkom u DZ da zakazem UZ, a kod privatne trenutno ne mogu (plitak mi je trenutno dzep), pa moram da sacekam da mi prodje ova menstruacija, koju jos uvek cekam, pa cu da vidim.....
Pisacu ti i za to, al za jedno 2 nedelje...
[quote="majja"]Ne uzimam nista, ovo sam saznala na UZ kod hepatologa, onako usput, al nikako da se "uhvatim" sa svojom doktorkom u DZ da zakazem UZ...
Pozdrav...
I ja imam slicnu dijagnozu iz avgusta: uvecan levi jajnik policisticnog izgleda. Otisla sam na preporuceni Dopler i nova dijagnoza me zbunila totalno:
jajnik sa hipoereogenom formijalijom 24*26mm, desni avaskularna formialija 36*21mm.
OBS Enometriozis?!
Za prvi pregled Doplerom, u 26. godini, neprijatno zbunjujuce.
Nadam se da cu nesto naci u Medicinskom recniku...
Ali bi bilo divno da dobijemo neko odredjenje od doktorki!
Ako postignu, ja sam zahvalna i za najkraci, ali jasan odgovor.
Drage dame! UZ jajnika najbolje je raditi treći dan menstruacije kada su jajnici "najmirniji", jeste neugodno ali je korisno za dijagnozu.
Male ciste su ustvari mehurići u kojima sazrevaju nove jajne ćelije, a prolaze kroz ciklične promene u ciklusu.
Anehogene senke na jajnicima mogu biti prsnuti folikul jajnika u ovulaciji, tzv. žuto telo (corpus luteum). Drugim rečima potpuno normalan i uobičajan nalaz!
Pozdrav i dobro zdravlje Dr Peđa