Utvrdivanje trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MS258
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 12:16 am

Utvrdivanje trudnoce

Post od MS258 »

Znam da cu zvucati jako nestrpljivo...
Naime, radjena mi je inseminacija i nakon nje mi je receno da pijem utrogestan 15 dana..
S obzirom da znam da do porasta Hcg-a dolazi nakon smestanja ploda u matericu, sto je 8 dana nakona zaceca i utvrdivanje trudnoce putem krvi moze da bude nakon tog perioda, moje pitanje je: s obzirom da pijem utrogestan da li je moguce utvrdjivanje trudnoce dok je ta terapija u toku? Ako ne, koliko mora da prodje vremena od poslednje pilule da bi se radio BetaHcg?
Jako sam nestrpljiva, please, molim za pomoc...
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Koliko ja znam utrogestan nikako ne smeta da se tacno utvrdi postojanje trudnoce. Druga je stvar ako primas pregnil. I koliko je meni poznato pocetna doza utrogestana koja se prima posle zaceca nije dovoljna da bi se odlozila menstruacija. E sad jedino ne znam koju dozu utrogestana ti uzimas? Na kraju i da ti je menstruacija odlozena to nema nikakve veze sa rezultatom trudnoce.
A da: a ako ne dobijes kada se ocekuje moze odmah da se radi i beta Hcg a to je otprilike dve nedelje od zaceca tj. od inseminacije. Znam da sam ja radila betu negde oko 31-33 dana ( mozda i 35 nisam sigurna). U svakom slucaju najbolje je da budes strpljiva i pustis da sve tece svojim tokom.
Nek me neko ispravi ako gresim.
POzdrav!
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Utrogestan je po sastavu progesteron, a hCG je humani horionski gonadotropin, to su dva potpuno razlicita hormona. :)

Nadam se da ce inseminacija uspeti!
Odgovori