Molim nekoga da mi kaze da li nije strasno da pijem Utrogestan od 14 dana ciklusa 3x2 kapsule, odnosno da li on utice na plodne dane. Znam da se pije za odrzavanje trudnoce i ne bi trebalo da je stetan, ali se tada pije valjda, od 16 dana ciklusa pa dokle kaze ginekolog.
Da pojasnim,imam neka manja krvarenja u drugom delu ciklusa, tacnije od 18 dana pa do sledece menstruacije. Verovatno je to krvarenje od manjeg mioma (2cm).I ja sam pila utrogestan od 18 dana, pa mi se pomalo javljao trag krvi. Ginekolog kaze da sam trebala od 16 dana, i posto pokusavam prirodno da ostanem trudna, ginekolog mi je sada rekao da pijem od 14 dana utrogestan 3x2.
Malo sam se zbunila,i nisam se setila da to pitam doktora,a sad nije tu. Pa se oslanjam na vas, koje smo tu da se savetujemo i kad drugih nema.
Da li utrogestan (progesteron) moze lose da utice na plodne dane - OVULACIJU??
Molim vas da mi samo kazite sa da ili ne.
Utrogestan od 14 dana ciklusa?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Umesto Da i Ne evo ti link sa ovog podforuma.Nadam se da ces tu pronaci odgovore na tvoja pitanja.Srecno
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 56&start=0
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 56&start=0
Ja sam ga koristila u trudnoci,vaginalno.
Ali kako je bas nezgodan za aplikovanje,moj dr mi je rekao da ga mogu uzimati oralno.Nisam imala neka nezeljena dejstva.Mozda se javi neko ko zna pravi odgovor na ovo pitanje.Pozz
p.s.inace obicno se u periodu adaptacije na progesteron mogu javiti ta manja intermenstrualna krvarenja.Mislim samo da treba da budes strpljiva i da koristis lek bas onako kako ti je tvoj dr odredio.A onda,posto radis na trudnoci,nemoj zaboraviti da nam javis lepe vesti
Ali kako je bas nezgodan za aplikovanje,moj dr mi je rekao da ga mogu uzimati oralno.Nisam imala neka nezeljena dejstva.Mozda se javi neko ko zna pravi odgovor na ovo pitanje.Pozz
p.s.inace obicno se u periodu adaptacije na progesteron mogu javiti ta manja intermenstrualna krvarenja.Mislim samo da treba da budes strpljiva i da koristis lek bas onako kako ti je tvoj dr odredio.A onda,posto radis na trudnoci,nemoj zaboraviti da nam javis lepe vesti

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Utrogestan je bolje koristiti vaginalno,ma koliko tesko bilo za upotrebu.Nuspokava oralnog koriscenja je pad pritiska i vrtoglavice (bar sam ja tako reagovala, a vidim i mnoge druge zene), a i prednost vaginalnog koriscenja je u daleko vecoj dozi progesterona koja stize do uterusa, akoja se gubi oralnom upotrebom putujuci kroz krvotok i unutrasnje organe.
Dakle,vaginalno. Da olaksas uporebu,ja sam kupovala kanesten kremu u kojoj postoje tri aplikatora i upotrebljavala aplikatore, tako da je upotreba tada sasvim jednostavna.
Pozdrav
Dakle,vaginalno. Da olaksas uporebu,ja sam kupovala kanesten kremu u kojoj postoje tri aplikatora i upotrebljavala aplikatore, tako da je upotreba tada sasvim jednostavna.
Pozdrav
- Tinna25
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja sam se namucila kad sam ga uzimala oralno, jer je meni bila prepisana terapija 6 dnevno
. I tako lepo sa pritiskom 70 sa 45, odnesu me u bolnicu. Ubijao me je Utrogestan, bila sam nervozna boze sacuvaj, sve je mililo po meni, ma kakvi, provela sam 3 meseca trudnoce u sobi.(citaj kao azdaja kojoj ne sme niko da pridje).

Re: Utrogestan od 14 dana ciklusa?
Da li mi neko moze reci koliko dugo moze da traje privikavanje na koriscenje utrogestana, posto imam jako slaba krvarenja od kad pocnem da ga koristim a koristim ga od 16. dana ciklusa 2x100?