Pozdrav svima...
Ne znam ni sama vise koje je prirode problem koji imam, cini mi se da nije samo uroloski.
Naime, mojmi problemi su poceli pocetkom ove godine i do danas nisu prestali. Posle odnosa sam osetila pecenje karakteristicno za upalu besike. Dijagnoza Proteus mirabilis. Pila sam nitrofurantoin. Pecenje se ogranicilo samo na uretru. Sledeci put nakon odnosa pecenje se ponovo pojacava, urinokultura je sterilna. Nastavljam da uzimam cajeve. Sledeci put posle odnosa (koji su uvek nekako bili nedelju dana posle dobijanja menstruacije) ponovo upala besike sa Proteusom. Terapija je bila cefaleksin. To je desilo krajem marta, od tada nemam odnose. Pecenje nije prestajalo, cak se pojacalo cetvrtog dana ciklusa. Od tada imam proteus samo u uretri, pila sam jos i ciprocinal i dobijala injekcije longacefa i nista nije pomoglo.
Bila sam kod ginekologa, koja mi nije uzimala briseve, jer je sluznica normalne boje i nema znakova upalnih procesa. Pogledala je premaz pod mikroskopom i rekla da tu nema nicega.
Medjutim, meni je jako implikativno sto se problemi javljaju posle ginekoloskih zbivanja, da se tako izrazim. Decko nema problema, zdrav je.
Znam da sam trenutno uroloski slucaj, borim se da izbacim proteus, mada mi za sada ne ide, ali bih bila zahvalna ako bi mi neko rekao koje mere opreza pre odnosa i tokom menstruacije da preduzmem da bih sprecila upale besike.
Tu pre svega mislim na higijenske mere, mozda na neki preparat na biljnoj bazi koji se koristi pre odnosa ili tome slicno...
Hvala unapred
Urolog ili ginekolog, pitanje je sad??
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Urolog ili ginekolog, pitanje je sad??
Ginekolog ti je kreten, nadji drugog. Brisevi uvek moraju da se urade bez obzira na sve jer pogled nije dovoljan da se utvrdi da li ima infekcija ili ne. Obavezno da uradis vaginalni, cervikani i PAPA bris, pa onda da razmisljas o tome da li imas nesto ili ne, i da li ti je problem ginekoloski ili uroloski. Dok ne uradis sve pretrage, ne mozes pravilno da doneses odluku.ivap25 napisao:Bila sam kod ginekologa, koja mi nije uzimala briseve, jer je sluznica normalne boje i nema znakova upalnih procesa.
Inace, ja sam, kad sam pocela da imam odnose, imala cesto tu situaciju da posle odnosa imam problema sa mokracnim kanalom, i nasli su mi e.coli u mokraci a ginekoloski je sve bilo ok. I posle antibiotika i cajeva sve je proslo, ali sam onda imala kandidu koja se vukla mesecima, i na kraju kad se sve resilo, vise nisam imala probleme.
ako te boli sredinom meseca - to je ovulacija. idi kod ginekologa, uostalom, pa uradi briseve.dikica napisao:e ovako, ja imam jedno pitanje. boli me u predjelu donjeg stomaka pri pokretima a ponekad i kad stojim itd, ponekad lijeva a ponekad desna strana gdje su jajnici. medjutim bolovi nisu jaki a sedimentacija je normalna. je li moguca neka upala? molim za odg
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 5:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jeste, to je ovulacija... moja preporuka je da na wikipediji pogledas detalje o menstrualnom ciklusu zene, ako znas engleski. Tamo je sve lepo objasnjeno, tako i da laiku bude jasno.dikica napisao:pa ima jos 15 dana do ciklusa... ne znam nista skoro o tome...
Potpuno je normalno da te na sredini ciklusa boluckaju jajnici, cak moze doci i do blagog krvarenja. Evo kako to ide: od prvog dana menstruacije brojis dane do sledece menstruacije. Normalan ciklus je na 28 dana, ali su dozvoljena i odstupanja od nekoliko dana gore dole. Elem, do 14 dana se desava sazrevanje Grafovog folikula u okviru jajnika, unutar kog se nalazi jajna celija. Normalno je da taj folikul pukne 14. dana i da se oslobodi jajna celija. Tada moze malo da zaboli stomak, pa cak i da se malo prokrvari, ali je to sve normalno.
U svakom slucaju, poseti ginekologa, dobro je prekontrolisati se jednom u 6 meseci, uraditi ultrazvuk jednom godisnje, kao i papa test, a briseve uradi samo po potrebi, ukoliko imas tegobe u vidu vaginalnog pecenja, nelagodnosti, bolnih odnosa etc.
Sedimentacija skace i od bolesnog zuba, tako da ti nije najpouzdanije merilo infekcije, ali je svakako dobro sto je normalna, to znaci da nema infekcije u toku.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 5:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jeste, to je ovulacija... moja preporuka je da na wikipediji pogledas detalje o menstrualnom ciklusu zene, ako znas engleski. Tamo je sve lepo objasnjeno, tako i da laiku bude jasno.dikica napisao:pa ima jos 15 dana do ciklusa... ne znam nista skoro o tome...
Potpuno je normalno da te na sredini ciklusa boluckaju jajnici, cak moze doci i do blagog krvarenja. Evo kako to ide: od prvog dana menstruacije brojis dane do sledece menstruacije. Normalan ciklus je na 28 dana, ali su dozvoljena i odstupanja od nekoliko dana gore dole. Elem, do 14 dana se desava sazrevanje Grafovog folikula u okviru jajnika, unutar kog se nalazi jajna celija. Normalno je da taj folikul pukne 14. dana i da se oslobodi jajna celija. Tada moze malo da zaboli stomak, pa cak i da se malo prokrvari, ali je to sve normalno.
U svakom slucaju, poseti ginekologa, dobro je prekontrolisati se jednom u 6 meseci, uraditi ultrazvuk jednom godisnje, kao i papa test, a briseve uradi samo po potrebi, ukoliko imas tegobe u vidu vaginalnog pecenja, nelagodnosti, bolnih odnosa etc.
Sedimentacija skace i od bolesnog zuba, tako da ti nije najpouzdanije merilo infekcije, ali je svakako dobro sto je normalna, to znaci da nema infekcije u toku.