ah ta ureaplazma....
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
ah ta ureaplazma....
pomoc! pre dva dana utvrdjena mi je mala trudnoca i doktorica je predlozila da uradim ureaplazmu posto sam se ranije od nje lecila. i rezultat je pozitivan, doktorica predlaze da jos ne radim nista a kasnije da krenem sa antibioticima. sta da radim, kakvi su rizici za plod od ureaplazme a kakvi od antibiotika? plasim se pobacaja
cestitam na trudnoci!
ja jedan dan u jednoj laboratoriji bila pozitivna na ureaplazmu, drugi dan u drugoj laboratoriji negativa na nju.
tako da je mozda i nemas.
takodje, ona je normalna stanovnica vagine mnogih zena, ali kad dodje na cervix onda valjda moze da bude opasna, misljenja su podvojena, bas kako si i ti pronasla.
meni je ginekologinja rekla da moze da ometa zacece, u smislu toxicnog dejstva na spermice i proces implatancije, a ti si vec trudna
ja jedan dan u jednoj laboratoriji bila pozitivna na ureaplazmu, drugi dan u drugoj laboratoriji negativa na nju.
tako da je mozda i nemas.

takodje, ona je normalna stanovnica vagine mnogih zena, ali kad dodje na cervix onda valjda moze da bude opasna, misljenja su podvojena, bas kako si i ti pronasla.
meni je ginekologinja rekla da moze da ometa zacece, u smislu toxicnog dejstva na spermice i proces implatancije, a ti si vec trudna

e samo da javim, posto vidim da mnoge zene imaju problem sa ureaplazmom, ja sam danas usla u 21. nedelju, pocetkom petog meseca sam pila terapiju 4 puta dnevno eritromicin 7 dana, radila sam bris posle deset dana i negativan je! nadam se da sam zavrsila sa tom pricom, bebica sutne tu i tamo i mnoooogo sam happy, sto zelim i svima vama 

Molila bih vas da mi date vase misljenje...Imam 23 godine i radila sam ureoplazmu i bila je pozitivna.Doktorka mi je rekla da nije nista strasno i da pijem dovicin(10 tableta)...mada njoj nikad nista nije strasno.E sad,mene zanima nesto vise o ureoplazmi(sta je to) posto i nisam nesto upucena u sve to...Unapred hvala!
Molila bih vas da mi date vase misljenje...Imam 23 godine i radila sam ureoplazmu i bila je pozitivna.Doktorka mi je rekla da nije nista strasno i da pijem dovicin(10 tableta)...mada njoj nikad nista nije strasno.E sad,mene zanima nesto vise o ureoplazmi(sta je to) posto i nisam nesto upucena u sve to...Unapred hvala!
mislim da postoji sigurno desetak tema o ureaplazmi tako da bi najbolje bilo da odes na opciju trazi, ukucas ureaplazma i dobices informacija i vise nego sto je potrebno. misljenja su potpuno razlicita ali recimo da sam ja vise na strani tvoje doktorke tj. smatram da ne treba puno da se brines oko toga