ah ta ureaplazma....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bblue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 5:13 pm

ah ta ureaplazma....

Post od bblue »

pomoc! pre dva dana utvrdjena mi je mala trudnoca i doktorica je predlozila da uradim ureaplazmu posto sam se ranije od nje lecila. i rezultat je pozitivan, doktorica predlaze da jos ne radim nista a kasnije da krenem sa antibioticima. sta da radim, kakvi su rizici za plod od ureaplazme a kakvi od antibiotika? plasim se pobacaja
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ureaplazma MOZE a NE MORA da dovede do upale plodove vode i izazove pobacaj. Antibiotici su klasifikovani po teratogenim (losim) uticajima na plod, pa nisu svi isti. Veliki broj zena ima ureaplazmu a da to i ne zna i iznese normalne trudnoce. Pokusaj da ne obaras imunitet stresom :wink:
bblue
Novi član
Novi član

Post od bblue »

hvala majmunche, ne potresam se ja lako, sta je tu je, videcemo sta ce biti...vrsljam po forumu i citam razlicita misljenja o ureaplazmi, neki je tretiraju veoma opasnom a drugi potpuno bezopasnom...verovacu drugoj grupi 8)
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

cestitam na trudnoci!
ja jedan dan u jednoj laboratoriji bila pozitivna na ureaplazmu, drugi dan u drugoj laboratoriji negativa na nju.
tako da je mozda i nemas. :)

takodje, ona je normalna stanovnica vagine mnogih zena, ali kad dodje na cervix onda valjda moze da bude opasna, misljenja su podvojena, bas kako si i ti pronasla.
meni je ginekologinja rekla da moze da ometa zacece, u smislu toxicnog dejstva na spermice i proces implatancije, a ti si vec trudna :wink:
bblue
Novi član
Novi član

Post od bblue »

hvala, hvala! na ovom forumu sve neki fini svet :)
bblue
Novi član
Novi član

Post od bblue »

e samo da javim, posto vidim da mnoge zene imaju problem sa ureaplazmom, ja sam danas usla u 21. nedelju, pocetkom petog meseca sam pila terapiju 4 puta dnevno eritromicin 7 dana, radila sam bris posle deset dana i negativan je! nadam se da sam zavrsila sa tom pricom, bebica sutne tu i tamo i mnoooogo sam happy, sto zelim i svima vama :D
boyanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 9:21 am

Post od boyanna »

Molila bih vas da mi date vase misljenje...Imam 23 godine i radila sam ureoplazmu i bila je pozitivna.Doktorka mi je rekla da nije nista strasno i da pijem dovicin(10 tableta)...mada njoj nikad nista nije strasno.E sad,mene zanima nesto vise o ureoplazmi(sta je to) posto i nisam nesto upucena u sve to...Unapred hvala!
boyanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 9:21 am

Post od boyanna »

Molila bih vas da mi date vase misljenje...Imam 23 godine i radila sam ureoplazmu i bila je pozitivna.Doktorka mi je rekla da nije nista strasno i da pijem dovicin(10 tableta)...mada njoj nikad nista nije strasno.E sad,mene zanima nesto vise o ureoplazmi(sta je to) posto i nisam nesto upucena u sve to...Unapred hvala!
bblue
Novi član
Novi član

Post od bblue »

mislim da postoji sigurno desetak tema o ureaplazmi tako da bi najbolje bilo da odes na opciju trazi, ukucas ureaplazma i dobices informacija i vise nego sto je potrebno. misljenja su potpuno razlicita ali recimo da sam ja vise na strani tvoje doktorke tj. smatram da ne treba puno da se brines oko toga
Odgovori