ureaplazma i kandida molim pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
justagril
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 25, 2014 1:39 am

ureaplazma i kandida molim pomoc

Post od justagril »

Mene su zadesili odjednom mnogobrojne stvari pa bih molila nekog strucnog za misljenje. 2012 ste sam potkacila HPV i naravno uz to kondilome iako nikada nisam imala nezasticen odnos i u svoje tada 22 godine 2 partnera za sve te godine, tada me je zadesio prvi sok ali hajde recimo da sam baksuz. Kondiloma sam se resila laserom i nakon toga nisu se vracali, papa bila II grupa i mali mozaik na grlicu materice za koji su mi rekli da se prati. Pre 15 dana odem kod svoje doktorke na kompletan gin. pregled UV dojki, UV jajnika, kolposkopija, PAPA i kompletno svi brisevi jer mi se javilo crvenilo i svrab.
Moram da napomenem da tih god ipo dana nisam imala odnose jer takoreci sam navukla strah od svih tih polnih bolesti od kojih ni zastita vise ne stiti. Onda sledi jos jedan sok, stizu nalazi hlamidija neg, kandida izolovana (umeren porast), mikroplazma negativna, ureaplazma izolovana titar < 10 000 u zagradi nalaza da se za pozitivan nalaz uzima titar > 10 000 i jos veci sok papa blaga III grupa, doktorka predlaze skidanje mozaika (ciji je oblik nepromenjen) i biopsiju. Ja sam apsolutno prestravljena jer u porodici imam genetske predispozicije za maligne bolesti.
Terapija koju sam dobila prvo pre nego sto su stigli nalazi briseva je polygynax vag 6 komada od kojih mi je crvenilo i svrab posle 2 vag nestalo. Sada posle nalaza, hemomicin prvi dan 2*250 mg, naredna 4 po jedna tableta, vag nistatin+dovicin.
Zamolila bih nekog da mi malo bolje objasni nalaze i sta se desava ukoliko biopsija pokaze lose nalaze i da li ce ova terapija dati efekta s obzirom da su svi nalazi umereni odnosno u blagom porastu. Hvala puno unapred
Odgovori