UREAPLASMA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mateja2001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 9:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

UREAPLASMA

Post od Mateja2001 »

Da li mozete da mi kazete nesto o ovoj bakteriji?Muz i ja smo pozitivni a papa test mi je III A ASCUS.Imala sam raznih smetnji pa su mi dali Doxicicllin a o.1 i Hemomycin a 250 i macmiror ali opet je isto.Imam jako bolne odnose i neurednu menst.svakodnevne bolove u stomaku i krsta me jako bole uopste ledja. :oops:
Molim vas ako mozete da mi kazete nesto vise o ovome,jer treba da ponovim te analize bris na hlamidije,micoplasme i ureaplasme.
Unapred hvala. :roll:
GAGA-GALE!
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Posle terapije sacekaj 1 mesec pa ponovi test na te tri bakterije. Bolni odnosi su najverovatnije zbog upale, imala sam i ja takve probleme. Pored antibiotika obavezno koristi neke cajeve, vitamine i uopste sve sto je dobro za imunitet. Nadam se da cete uspeti sto pre da ih se oslobodite
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

bilo je dosta reci o ovoj bakteriji ovde, idi na pretrazivac za ovaj forum. Ja sam je imala i izlecila Visirenom 2x1 posle jela.
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Moj suprug je ureaplazmu izlecio Dovicinom,udarna terapija od petnaest dana!!!
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
MADAMPIANO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 28, 2006 11:44 am

IMAM ISTI PROBLEM

Post od MADAMPIANO »

CAO!
JA BIH DA TE UMRIM ALI I UPOZORIM..
IMALA SAM DVA SPONATAN NAKON KOJIH SAM ISLA NA SVA MOGUCA ISPITIVANJA.UTVRDJENA MI JE UREA PLAZMA-PILI SO I SUPRUG IO JA DOVICIN 10 DANA I NALAZ JE BIO NEGATIVAN.
ALI BOLNI ODNOSI,BOL U DONJEM DELU STOMAKA,SEKRET I BOL U KRSTIMA TRAJU VEC GODINU DANA..
ISLA SAM KOD NEKOLIKO LEKARA ALI NIKO NE ZNA DIJAGNOZU.
jEDAN OD NJIH MI JE REKAO DA SU TO MOZDA SIPTOMI ENDOMETRIOZE,PA PROCITAJ O TOME SVE AKO NISI UPUCENA!
ZELIM TI SRECU U DALJEM LECENJU.
JAVI AKO NESTO SAZNAS DA I MOJ SUPRUG I JA PRIMENIMO!
MENI JE PREPORUCEN ZOLADEX 6 MESECI DA SE VIDI DA LI CE BOLOVI PRESTATI ALI MENI JE FRKA DA PIJEM HORMONSKE TABLETE..
I DALJE SE NADAM DA NEMAM ENDOMETRIOZU.
ONO STO ME JOS MUCI JE BOL SA LEVE STRANE KOJI JOS NIKO NIJE UTVDRIO OD CEGA JE..
JEL GA IMAS I TI?
VELIKI POZDRAV
bblue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 5:13 pm

Post od bblue »

Blonde napisao:bilo je dosta reci o ovoj bakteriji ovde, idi na pretrazivac za ovaj forum. Ja sam je imala i izlecila Visirenom 2x1 posle jela.

kupila sam danas visiren po tvojoj preporuci ali u dejstvu pise da je ureaplazma rezistentna na lek, cak je u upozorenju naglaseno da dugom upotrebom visirena moze doci do bujanja rezistentnih mikroorganizama i sekundarnih infekcija?! :o
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja ne bih da solim pamet ,ali mislim da je Blonde iznela svoje mišljenje (i ja sam izlečila ureaplazmu Vizirenom ...) ali mislim da to treba Vaš ginekolog da Vam prepiše antibiotik.Pitanje dal je dosta vremena prošlo od prošlog ,možda je trebalo odmah ga piti itd.itd.(ja sad lupam ali ...)

Nemojte me shvatiti pogrešno ali mislim da sa bilo kojim lekovima nije se igrati,verovatno bi vam ginekolog to i dao ali ipak......po mom mišljenju trebala je konsultacija sa ginekologom :wink:
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

bblue napisao:
Blonde napisao:bilo je dosta reci o ovoj bakteriji ovde, idi na pretrazivac za ovaj forum. Ja sam je imala i izlecila Visirenom 2x1 posle jela.

kupila sam danas visiren po tvojoj preporuci ali u dejstvu pise da je ureaplazma rezistentna na lek, cak je u upozorenju naglaseno da dugom upotrebom visirena moze doci do bujanja rezistentnih mikroorganizama i sekundarnih infekcija?! :o
Meni ga je prepisala doktorka iz visegradske ne iz DZ. Prvo smo probali Dovicinom ili Doxicilin nemogu da se setim i nije pomoglo i posle Visiren i bakterije nije bilo. U antibiogramu je pisalo da moze Visiren. Sta tebi pise u antibiogramu? Ja sam samo napisala sta je meni i mom suprugu pomoglo, da li ce i vama stvarne nemogu da garantujem znam samo da je ovaj antibiotik mnogo jak!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
bblue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 5:13 pm

Post od bblue »

sorry, nisam htela da zvucim grubo, posle dve terapije doxicilinom, bezuspesne, mrzelo me je ponovo da posecujem doktora,jer nemam vremena a i iskreno, i dalje se ne osecam prijatno na onom stolu...pa sam sasvim slucajno naletela na forum, procitala prethodni topik o ureaplazmi i blondino lecenje visirenom mi se ucinilo najefikasnijim...iznenadilo me je da je bas naznaceno da nije za ureaplazmu ali, stajaznam, valjda vredi pokusati... 8)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Nemoj ovo da shvataš kao kritiku :P ja sam samo zbog tvoje sigurnosti (jer ni jedan lek nije naivan ako ga koristi laik), da se posavetuješ sa ginekologom.A znam svakako da je teško uskladiti i vreme i ''živce'' za onaj sto. :o
Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Da li ti u antibiogramu pise da moze Visiren? Ako moze slobodno uzmi. Kakvi gruba i bolje je da pitas i citas indikacije i kontraindikacije u uputstvu leka jer lekarima obavezno nesto "promakne"!
Ja samo znam za ovaj lek da je meni pomogao!
SlikaSlika
Slika
Yuki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 08, 2007 12:32 pm

Post od Yuki »

moze li mi neko objasniti kako se tumaci antibiogram? sta znace oznake S i J, odnosno plusevi i minusevi?
Odgovori