Ureaplasma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
pukichka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 2:42 pm

Ureaplasma

Post od pukichka »

Jas sam iz Makedonije, imam stalan parter 7 godina. Pre 2 godina mi je izolirana mycoplasma hominis <=10(4)i ureaplasma urealiticum >=10(4). Prva terapija sumamed+vibramicin - postala rezistentna na vibramicin, pa sumamed+eritromicin - postala rezistentna na te antibiotike,pa clindamicin i bakterija je postala rezistentna na sve antibiotike sto su na antibiogramu + ofloxavin i josamycin, osim na pristinamycin ali nema kod nas taj antibiotik. Nemam nikakvih simptoma,moj imunitet je dobar, krvna slika u redu, HPV - nema prsustvo na virusa.Sta da radim, kako da je lecim,radimo na bebu ali neznam kako moze da deluje bakterija i dali moze biti precka za trudnocu. Koj lek moze mi pomoci.Molim za savet.
profnr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od profnr »

Znam samo da moze da izazove spontani pobacaj.
paki
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Izaziva upalu plodove vode sto moze da dovede do smrti ploda ukoliko se ne izleci.
Ja sam pila VISIREN-I kutiju
DOVICIN-II kutije
HEMOMICIN- 4 tablete odjednom(samo 1 dan).
pukichka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 2:42 pm

Post od pukichka »

ali meni je rezistentna na ofloxacin, azitromicin(hemomicin), na tetraciklini,jedino je sensitivna na pristinamycin a ne mogu da nadjem neki antibiotik tog sustava kod nas.
Odgovori