Prvi ciklus dobila sam sa nekih 12 godina, sada mi je 24. Od samog pocetka su mi ciklusi bili neuredni, kasnili su od 10-15 dana, bili bolni i dugi. Zbog takvih ciklusa sam se javila ginekologu koji mi je prepisao legravan tablete kada sam imala 16 godina, pila sam ih 6 meseci i prestala, (dok sam ih pila ciklusi su bili uredni ), kada sam prestala da ih pijem krenuli su moji problemi koji i danas traju ! Pocelo je neko krvarenje braonkaste boje koje se javljalo bez nekog reda i trajalo je po principu 5 dana ga ima pa 3 dana nema, pa se opet pojavi i traje po 12 dana, nekada je trajalo i po 18 dana... tada sam imala 16-17 godina, prvo su mi govorili da je to ovulacija, medjutim dugo je trajalo, pa su mi davali injekcije za zaustavljanje tog krvarenja (ne secam se koje), razne hormone, analize...UZ je sve bilo u redu, endometrijum je izgledao kao da je redovan ciklus u toku, ali zbog takvog krvarenja ja nisam dobijala redovan i normalan ciklus u normalnoj kolicini i boji i trajanju ( nije mogao da stigne na red od takvih krvarenja

). Posle toga kada nisu znali sta da mi rade vise poslali me na GAK na pregled i po misljenje specijaliste. Tamo su me ostavili na ispitivanju, lezala sam 12 dana pod kontrolom doktorke Spremovic. Uradili su mu tonu analiza, vodili me kod hematologa, vadili krv tri puta dnevno i na kraju su mi dali primolut-nor i stediril D tri meseca pa kao da dodjem na kontrolu, rezultate koje su mu tamo radili nikada nisam videla!!!! Od stedirila sam se rasirila i u gojila uzasno za tri meseca, tada sam imala 17 god. Posle tri meseca prestala sam sa stedirilom i krvarenja su nastavila po starom, dolazila i dlazila po 2-3 puta mesecno i trajala od 3-10 dana, nisam mogla sa sastavim 3 dana mesecno bez ulozaka! Kada sam dosla na kontrolu uradili su mi vaginalni UZ na kojem je sve bilo u redu, malo kao policisticni jajnici i prepisali mi Logest koji sam pila narednih 6 ipo godina bilo je sve u redu, radila sam u medju vremenu papa test, kolposkopiju... briseve..sve u redu, imala sam 2 puta infekciju candidom kada sam bila bolesna i to je to. Imala sam blago povisen prolaktin, Za prolaktin sam pila bromokriptin, lose ga podnela !
2006.godine prestanem skroz sa logestom i naravno moj problem se opet vrati...jedno sedam meseci je to tako islo, za tih sedam meseci sam samo 2 puta imala normalno krvarenje, u novembru uradila kompletan , hormonalni status , na osnovu izazvane menstruacije, jer moja normalna nije dolazila, koji je pokazao nizak progesteron i malo uvecan prolaktin. Ovulatornog skoka nije bilo ! Rekli su mi da ili pijem kontracepciju ili da zatrudnim pomocu stimulacije ovulacije ! Ja sam odbila i jedno i drugo, jer sam vise umorna od svega. Onda je ciklus krenuo nekako da se stabilizuje, kasnio je, ali bar nije bilo tog medju krvarenja. U nov. prosle godine sam zapocela vezu i zbog toga se opredelim ponovo za kontracepciju logest koji sam pila do jan ove godine jer mi nesto nikako nije prijala, od kraja jan nisam pod hormonima
i sve je islo fino do proslog meseca, proslog meseca prokrvarim ponovo braonkasto u sred ciklusa trajalo je 5 dana, menstruacija je dosla na vreme u odnosu na to blago krvarenje ali sa zakasnjenjem u odnosu na prethodnu, a sada ovog meseca prokrvarim 6.juna i trajalo je do 18.juna pa prestalo pa se ponovo pojavilo 20.juna na jedan dan pa prestalo i ponovo se pojavilo juce i ima ga i danas!!!! Bila sam u subotu na uz to je bio 9-i dan krvarenja i rekla mi je da sve izgleda normalno kao da sam u ciklusu i da kada dobijem sledeci put normalan ciklus, ako ga uopste i dobijem da pocnem sa kontracepcijom JASMIN, osim ako ne zelim da idem na trudnocu...........i meni vise nista nije jasno..... da li da pijem kontacepciju i samo zakamufliram problem koji ce se vratiti cim prekinem da je pijem ili sta??? Totalno sam pogubljena i ne znam kome vise da verujem ! Da li cu ja uopste moci da zatrudnim? Nije da bas zelim trudnocu ovog momenta, ali kada bi se desila-docekala bih je sa osmehom, decko i ja se ne cuvamo od januara, zivimo zajedno...nista vise ne znam, ni koje analize da radim, ni kome da verujem ni da li da pijem sve sto mi govore...i zasto mi uvek kazu da je sve u redu kada nije i samo mi daju kontracepciju kao resenje....