Uplasena sam, treba li da idem kod ginekologa?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Uplasena sam, treba li da idem kod ginekologa?

Post od Sarlot »

Ovako, vec nekoliko puta imam bolove u odnosu sa deckom za koje sam mislila da su prolazni. A poslednji put se pojavilo i nesto belo, pomalo sluzavo i potice iz moje vagine. Ne smrdi. U pocetku sam pomislila mozda je samo sekret, medjutim bilo ga je sve vise i vise(u komadicima), i cisto bele boje je. Prestali smo da imamo odnose. A sinoc kada sam se tusirala, pomislila sam da proverim da li ga ima jos, i tu je, bilo mi je na prstu isto to belo. A blagi bol se javlja i pri dodiru "spoljnih usnica" moje vagine, ili pri kupanju, ili pri brisanju papirom posle nuzde. Sada sam trenutno u drugom gradu i zauzeta obavezama, ali ako je neko imao slicno iskustvo, molim vas, reci te mi jel to nesto ozbiljno, mogu li da uzmem neke vaginalete ili tablete da me to prodje ili moram kod ginekologa? Pomislila sam i da mozda ima veze to sto imam UC, jer on izaziva i druge upale u organizmu, ali mi se to do sada nije desavalo?

Unapred zahvalna svima.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Uplasena sam, treba li da idem kod ginekologa?

Post od Zli doktor »

Sarlot napisao:Ovako, vec nekoliko puta imam bolove u odnosu sa deckom za koje sam mislila da su prolazni. A poslednji put se pojavilo i nesto belo, pomalo sluzavo i potice iz moje vagine. Ne smrdi. U pocetku sam pomislila mozda je samo sekret, medjutim bilo ga je sve vise i vise(u komadicima), i cisto bele boje je. Prestali smo da imamo odnose. A sinoc kada sam se tusirala, pomislila sam da proverim da li ga ima jos, i tu je, bilo mi je na prstu isto to belo. A blagi bol se javlja i pri dodiru "spoljnih usnica" moje vagine, ili pri kupanju, ili pri brisanju papirom posle nuzde. Sada sam trenutno u drugom gradu i zauzeta obavezama, ali ako je neko imao slicno iskustvo, molim vas, reci te mi jel to nesto ozbiljno, mogu li da uzmem neke vaginalete ili tablete da me to prodje ili moram kod ginekologa? Pomislila sam i da mozda ima veze to sto imam UC, jer on izaziva i druge upale u organizmu, ali mi se to do sada nije desavalo?

Unapred zahvalna svima.
Stavite Lomexin, vag. 1 x 1, i spolja se mažite Nystatinom a ankon toga, par dana stavite Gynophylus, 2 x 1, 7 dana. A kad budete u prilici, posetite ginekologa ako vam simptomi ne prestanu. Pretpostavljam da je u pitanju samo Candida...
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Hvala jos jednom. Koliko dana da stavljam Lomexin?
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

I sada citam na netu o candidi... Da li to hronicno oboljenje? Imam li razloga za brigu?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Sarlot napisao:I sada citam na netu o candidi... Da li to hronicno oboljenje? Imam li razloga za brigu?
Samo jedan dan biće dovoljno. Eventualno možete da ponovite još jednu za 3 dana. A nakon toga koristite vaginalni probiotik (Gynophylus)
P.S. Nemojte previše da razmišljate :wink:
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Kako vi kazete doktore... :D HVALA JOS JEDNOM. 8)
Odgovori