Upala jajnika

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 10:50 pm

Upala jajnika

Post od Milica90 »

Bila sam na pregledu i dr. mi je rekao da je upala jajnika prosla. On je to konstatovao nakon opipavanja, ali ja i dalje imam neprijatan osecaj prilikom odnosa. Moje pitanje glasi: Da li se to moze utvrditi samo opipavanjem ili je potrebno nesto drugo(npr. ultrazvuk) ?

Hvala unapred!!!
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od megili »

Meni su uvek pregled i kontrolu jajnika radili uz i to skoro uvek vaginalnim, jer za njega ne mora biti puna besika i kazu da se sve jasnije vidi. Mozda je Vas ginekolog odlican, ali mislim da je ipak sigurnije odraditi i uz i mozda dati krv jer ako upala jos postoji imacete povisene leukocite. Mozda je upala u fazi povlacenja, smirivanja, ali budete svesni da u ovom periodu vrucina, kada svi pokusavamo da se rashladimo na sve nacine, lako je povratiti zalecenu upalu, posebno ako ste osetljivi. Ako ste zavrsili sa prepisanom terapijom a i dalje osecate pritisak i bol, trebalo bi da se vratite svom lekaru, ili nekom drugom i kazete mu da i dalje imate problema, mozda treba produziti terapiju. Srecno,pozdrav :-)
Odgovori