Na ultrazvuku u 30. nedelji plod po težini ispod proseka

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Na ultrazvuku u 30. nedelji plod po težini ispod proseka

Post od jperica »

Poštovani članovi foruma i poštovani lekari,

Žena i ja smo upravo bili gotovi sa ultrazvučnim pregledom i doktor je rekao da je beba mala za svoju starost. Naime, beba je u 30. nedelji teška 1030grama. Doktor kaže da je to ispod proseka. Žena je rekla da je tek poslednjih nekoliko dana osetila kako beba naglo raste i kako se širi. Na prethodnom pregledu u 25. nedelji, beba je bila teška 600grama. Ja je tešim da će taj rast verovatno nastaviti u tom tempu i da će beba dostići očekivanu masu od oko 2,5kg do vremena porađanja. Njenoj sestri su izmerili drugu bebu pre porođaja ultrazvukom i doktor je rekao 2,5kg, a beba se rodila sa 3,5kg. Prva beba kod njene sestre nije ni bila merena, ali je na porođaju bila 3,5kg.

Moje pitanje je da li da se smirimo i da nastavimo kao i dosad, jer ponavljam, ona oseti tek od skoro kako je beba počela rasti onako naglo i njen stomak iako mali za ovaj mesec trudnoće ipak ima sve ostalo dovoljno, ili da paničimo (što ja ne bih nikako preporučio)? Lično mislim da bi taj tempo sada trebao da krene da povećava bebinu masu i veličinu. Sa druge strane, moja žena jako lako se uspaniči i lako se iznervira. Trebalo bi svakako da nađem načina kako da je smirim da joj nervoza ne bi uzimala daha.
Nije dobro, ali trudimo se.
Odgovori