Imam 32 godine, menstruacije obicno na 24 dana. Poslednja menstruacija je bila 15. jula, a test trudnoce pozitivan 9. avgusta.
Pitanje za doktore:
Bila sam 22. avgusta na ultrazvuku i dr je konstatovala da je trudnoca na dobrom mestu.
GA (LMP) 5 weeks 3 days
GA (AUA) 6 weeks 4 days
beba CRL(Hadlock) 0,73 cm
Da li su te mere u redu, ako je beba veca nego sto bi se ocekivalo?
Sledece nedelje imam ponovo zakazan uz.
Krvna slika je dobra, osim glukoze, koja je na gornjoj granici normale 5,8. To me bas brine.
Ultrazvucne mere bebe
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
A i 5.8 nije gornja granica. Granica je (zavisno od laboratorije) najčešće 6.2 do 6.4. Bez brige, taj deo će ti svakako kontrolisati još nekoliko puta pre nego što zaključe ima li potrebe za proverom pod opterećenjem (a i ona nije strašna, dobiješ finu slatku tekućinu i bockaju te malo).
Za ostalo će morati da se javi neko zaista stručan, mada ima po netu raznih tabela i grafikona.
Za ostalo će morati da se javi neko zaista stručan, mada ima po netu raznih tabela i grafikona.
Re: Ultrazvucne mere bebe
sofia napisao:Imam 32 godine, menstruacije obicno na 24 dana. Poslednja menstruacija je bila 15. jula, a test trudnoce pozitivan 9. avgusta.
Pitanje za doktore:
Bila sam 22. avgusta na ultrazvuku i dr je konstatovala da je trudnoca na dobrom mestu.
GA (LMP) 5 weeks 3 days
GA (AUA) 6 weeks 4 days
beba CRL(Hadlock) 0,73 cm
Da li su te mere u redu, ako je beba veca nego sto bi se ocekivalo?
Sledece nedelje imam ponovo zakazan uz.
Krvna slika je dobra, osim glukoze, koja je na gornjoj granici normale 5,8. To me bas brine.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Meni su taj test za trudnicki dijabetes radili tek u 28 nedelji, a koliko sam videla u brosurama to se i radi u kasnijoj trudnoci. Iako mi je stomak bio ne srazmerno veci od tela, ipak nisam imala taj problem.
Nemoj da si u panici, rano je za to. Vazno je da se dobro osecas i da ides na redovne kontrole.
Nemoj da si u panici, rano je za to. Vazno je da se dobro osecas i da ides na redovne kontrole.