Uklanjanje promena na grlicu materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
welt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2012 10:20 am

Uklanjanje promena na grlicu materice

Post od welt »

Stigli su mi rezultati pape koji je pokazao 3a grupu. Na kolposkopiji imam mozaik, sekret je druga grupa, ultrazvuk i ginekoloski pregled su u redu. Ovo je drugi put da mi je papa 3a grupa. Imam 23 godine. Jednog partnera. I imala sam infekciju ureaplazmom koja je duze trajala- vise od godinu dana.
Savetovano je uklanjanje mozaika LEEP metodom i kiretaza cervikalnog kanala.
Sta znate, devojke, o ovoj metodi?
Kako ce uticati na mene ova metoda?
Hvala Vam najlepse unapred. :cry:
welt
Novi član
Novi član

Re: Uklanjanje promena na grlicu materice

Post od welt »

Drugi put mi je papa treca a grupa za godinu dana, jer sam imala isti rezultat kao i mozaik u junu prosle godine.
Izmedju sam imala jos tri papa testa sa rezultatom 2 grupa.
Jako se bojim kako ce to na mene uticati kasnije.
Pomozite mi objasnjenjem.
Dr smatra da mi je LEEP i kiretaza endocervikalnog kanala najbolja i u isto vreme ce mi uraditi biopsiju i sve analize.
welt
Novi član
Novi član

Post od welt »

Pardon, kiretaza cervikalnog kanala.
Izvinjavam se.
welt
Novi član
Novi član

Post od welt »

Pomoziteeeeeeeeeeeeeee..... :(
mukica3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 4:38 pm

Post od mukica3 »

Welt mozda mislis na LOOP metodu.

Ako je loop to nije strasno stvarno je mala intervencija ali ipak zahteva totalnu anesteziju ako radis u drzavnim klinikama.
Ako radis privatno mislim da je lokalna anestezija i isti dan ides kuci a u drzavnoj posle 2-3 dana.

Ova operacija nece nista tebi stetiti ni buducoj trudnoci . A i poenta jeste skinuti lose celije sa grlica.
Bolove ces imati bukvalno pola sata i posle si ko nova.

Pozz
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

Meni je loop uradjena u privatnoj ordinaciji, sa lokalnom anestezijom, od strane iskusnog dr. Posle intervencije isla sam kuci, krvarenje je bilo nekoliko dana, umereno.
Ne znam kakvi su nalazi biopsije, ali ako dr savetuje loop, uradi... Ko zna kakav ce biti nalaz za godinu dana?! Mlada si, resi to i bice sve ok.
Pretpostavljam da ti je to ta ureaplazma izazvala i da se radi "samo" o hronicnoj upali grlica... moj slucaj je isti...
Ja sam posle 3 meseca od ove intervencije ostala u drugom stanju, medjutim morali su mi staviti serklaz... grlic je bio skracen.
Medjutim, porodjaj ok, u terminu, moj grlic je sad ok, samo sto ga redovno pratim i idem na kontrole...

Pozdrav
Odgovori