Uklanjanje mozaika Loop dijatermijom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
meri83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 8:42 pm

Uklanjanje mozaika Loop dijatermijom

Post od meri83 »

Drago mi je sto sam naisla na ovaj forum jer doktori obicno ne vole puno da objasnjavaju:( Meni je 7. decembra uradjena Loop dijatermija (u Visegradskoj), i na grlicu ali i spolja. Doktor mi je samo rekao da ne smem da sedim desetak dana i da pijem antibiotik 7 dana. Videla sam spolja 2 rane od intervencije. Receno mi je da mogu da se perem sapunom ali mi je jako nezgodno da to lepo uradim. Zanima me da li da uzmem neki poseban sapun ili ne? Takodje sam pocela da osecam bol u predelu jajnika kao pred menstruaciju ali vise kao bockanje. 19. novembra je bila poslednja menstruacija ali sam do tada pila Yasmin kontraceptivne pilule (4 meseca) zbog cisti, koje vise nemam. Zato sad ne znam kada cu dobiti, a ranije sam dobijala na mesec dana. Mene konkretno interesuje kako sad treba da se ponasam? Da li stvarno ne smem da sedim 10 dana? Da li treba da mazem spoljne rane sa necim? I jos nesto, kad god pijem antibiotik dobijem gljivice. Doktor mi je rekao da ako se pojave uzmem kansen vaginalete, a kad mi je radjena biopsija u aprilu rekli su mi nista u vaginu mesec dana. Da li smem da koristim vaginalete ili moram nesto da uzimam oralno i sta? Ja se izvinjavam na obimnosti ali bespomocna sam i ne znam kome drugom da se obratim za pomoc, jer moj doktor ili nema strpljenja ili nije strucan za te stvari, zaista ne znam. HVALA VAM UNAPRED!
p.s. imam 24 godina i nisam radjala ni imala abortuse, ako vam je to znacajno
meri83
Novi član
Novi član

Hvala na odgovoru, stvarno nije trebalo :)

Post od meri83 »

Ok, do sad sam vec sve sama saznala. Koristiti obican sapun ali blag, ne treba sedeti 10 dana, slicno kao i posle porodjaja. Danas sam pocela da krvarim ali oskudno, napisacu da li je zbog menstruacije ili posledica intervencije, ovih dana. Ne smem da koristim vaginalete ali sam uzela Diflukan od 100mg 1 tableta zbog kandide.
Inace meni je utvrdjen Hpv tip 16, najopasniji tj onaj koji moze da izazove rak ( to sam saznala kada sam na VMA uradila bris u tu svrhu-mnogo kosta, za one koje to zanima=5500 din.) Nadam se da ce me virus napustiti jer ga ne zelim u svom organizmu :D , a svi koje interesuje nesto vezano za moj slucaj nek slobodno pitaju. Poz svima!
dudulence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 1:10 am

Post od dudulence »

I meni su radili loop dijatermiju.Dr mi nije pomenula da ne mogu da sedim.Inace, imam viruse 16 i 18.Ja sam na svoju ruku koristila kremu aloju sa propolisom, tako sto sam tampon premazivala njome i to odmah posle intervencije.Nisam imala nikakvih problema zbog toga, naprotiv, dr je bila odusevljena kako rana dobro i brzo zarasta.Intervenciju sam radila novembra 2005 i do dan danas Papa mi je uredan.Inace prdlog dr je da koristim preparate za imunitet i to svakog meseca nesto drugo, npr. jednom aloju , pa noni...
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Prije nego Vam kazem svoje misljenje, molim da mi napisete odgovore na slijedeca pitanja:

1. koju abnormalnost je pokazao PAPA nalaz ?
2. da li ste imali biopsiju grlica prije intervencije i sta je rezultat pokazao ?
3. Dudulence, koliko imate godina ?
Pozdrav,
ObGyn
meri83
Novi član
Novi član

...

Post od meri83 »

PAPA je bio II , a biopsijom je utvrdjeno da imam kondilome. Pre toga su na kolposkopiji videli da imam mozaik. Nije mi vise toliko bitno da se opterecujem tom temom, kao sto rekoh nadam se da mi je operacijom uklonjen virus, skroz, i da cu moci da se vakcinisem kad se pojavi vakcina. Da li znate nesto o tome?
meri83
Novi član
Novi član

ZA DUDULENCE

Post od meri83 »

Dudulence, tebi verovatno nista nisu uklanjali spolja? Meni je i spolja radjeno, imam 2 rane, pa verovatno zato ne smem da sedim... Ne znam ?
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Kondilomi su uzrokovani HPV virusima 9 i 11. Kad virus jednom udje u organizam, kod mnogih mladih dEvojaka ( oko 50% ) se sam povuce iz organizma, a kod ostalih se useli i ostane do kraja zivota. Virus se NE ODSTRANJUJE hirurskom intervencijom, pa tako niti vas.

Ova dva tipa HPV virusa nisu povezani ni sa kakvim malignim promjenama na grlicu/vagini/vulvi, tako da oko toga ne treba brinuti.

Uzgred receno...zabrana sjedenja je cista varoska glupost, i nema nikakave veze sa procesom oporavka.
Pozdrav,
ObGyn
meri83
Novi član
Novi član

ALI...

Post od meri83 »

Meni su na VMA utvrdili brisom da imam HPV 16. Tako da, ugasila sam ga, jel? :roll:
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Vi necete da citate ono sto ja pisem...virusi se ne odstranjuju hiruskom intervencijom, nego mogu da 'izadju' iz organizma, ako ojacate Vasu imunost ( eventualno ).

Ako ste imali kondilome...oni su uzrokovani virusima HPV 6 and 11, ako ste dijagnostikovani sa HPV 16, to je virus koji uzrokuje karcinom grlica materice, nakon dugogodisnje izlozenosti.

Ako su Vam rekli da ste imali kondilome i da su odstranjeni, i da ste pozitivni na HPV 16, onda znaci da imate mjesovitu virusnu infekciju, a mozda VAs nisu testirali na HPV 6 and 11, ili su Vam dali pogresnu dijagnozu kondiloma.

Ako su nesto odstranili, uzorak je poslan na patohistolosku analizu, pa ce rezultat da pokaze istinu.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
meri83
Novi član
Novi član

???!!!

Post od meri83 »

Imam novu brigu, idalje oskudno krvarim. Menstruacija mi je prosla, i sad mi se opet nastavilo krvarenje, koje je inace poceno 6. dana posle operacije. Negde sam procitala da se to krvarenje tesko spontano zaustavlja i da je potrebna neka reintervencija. Da li je to tacno, i koliko dugo je normalno da tako krvarim? Molim vas pomazite... Ubija me to psihicki... :(
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Zar ne mozes da kontaktiras lekara koji je obavio tu proceduru i pitas za savet?
meri83
Novi član
Novi član

haha

Post od meri83 »

O ne! Zato sto mi nije dao nikakav telefon. A da bi dosla do njega trebalo bi mi mnogo vremena i zivaca. Uput, cekanje i tako to.
Odgovori