čudna menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2004 10:42 pm

čudna menstruacija

Post od vanja »

imam 30 godina i već oko 4 god. ne ostajem trudna. menstruacije su redovne,bezbolne ali sa izraženim PMS-om (nadutost, nervoza,pojačano znojenje,bubuljice).Poslednju menstruaciju dobila sam tačno u dan ali bez ijednog znaka PMS-a, s tim što su me grudi bolele oko nedelju dana unapred (inače nikada me ne bole), mestruacija je bila bolna, morala sam da popijem brufen i da odležim oko 1 sat. Na samom početku bilo je krvi ali se kasnije u toku dana pojavila samo tamna fleka (talog kafe). Tako je bilo i naredna dva dana,oskudno i tamno.Pomislila sam na lažnu menstr. i uradila test ali je negativan .Grudi me i dalje bole ( u jamama na dodir) i stomak me bolucka kao da ću da dobijem svakog trenutka.Šta bi moglo biti i da li je obavezan hitan ginekološki pregled?
baby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 28, 2005 11:06 pm

Post od baby »

Odlazak na pregled je najbolja varijanta, jer vam to sigurno nece skoditi narocito ako dugo niste bili.
Inace, moze da se desi da su vam se hormoni poremetili (zbog stresa, fizicke aktivnosti i sl.) ili da ste se mozda malo prehladili, a tu je naravno i dolazak proleca i promena klime i da Vam se zato to desilo.
U svakom slucaju sacekajte jos malo, pa ako se situacija ne promeni onda je najbolje da odete kod ginekologa.
Pozdrav
vanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2004 10:42 pm

Post od vanja »

hvala na odgovoru, već sam posetila svog ginekologa i sve je u najboljem redu :D jednostavno desila se takva menstruacija verovatno iz nekog od navedenih razloga. Pozdrav Vanja
Odgovori