Tunor marker

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Marina47
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 3:51 pm

Tunor marker

Post od Marina47 »

Zdravo!Topli pozdrav iz Crne Gore,tacnije Podgorice.Vas forum sam vidjela prije par minuta,dok sam trazila rjesenje za moj problem koji me muci.Naime,imam 47 godina, danas sam dobila rezultat analize tumor markera, vrjednost AFP 11.55ng/mL.Zanima me strucno misljenje,odnosno na sta moze da ukazuje ova vrijednost AFP na tumor markeru.Gornja vrijednost je inace 10,90 ng/mL.Hvala unaprijed,nadam se da cu dobiti pouzdane odgovore od pouzdanih ljudi sa ovog renomiranog foruma.Pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

A zbog chega ste radili AFP marker?

On se obichno trazi ako postoji sumnja na promene na jetri, testisima, jajnicima!

Ako si pushach ne treba da te chudi, svi tumor markeri su povisheni kod mushkaraca!

U svakom sluchaju sa tim rezultatima kod dr pa da i on da svoje mishljenje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Marina47
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 3:51 pm

Post od Marina47 »

Nisam pusac,a nalaze sam radila preventivno,radi kontrole.Osim neurednog ciklusa nemam nuikakvih problema.Hvala!
Odgovori