Tumacenje rezultata biopsije grlica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
lilith
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 11:57 am

Tumacenje rezultata biopsije grlica

Post od lilith »

Molim Vas ako neko moze da mi protumaci nalaz biopsije grlica, uzeta 3 isecka:
DG: Cervicitis subacuta massiva, bez promena cilindricnog epitela.
Unapred havala
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joldicka »

Evo i mojih rezultata, ako neko moze da ih protumaci.
Dg: Endocervicitis papillare chronica

Materijal pregledan u 2 histoloska reza bojena metodom HE su komadici tkiva endocerviksa papilomatozno izmenjene sluznice koja je oblozena sa cilindricnim celijama. Fokalno su komadici oblozeni metaplasticnim skvamoznim epitelom. Fokalno se i u endocervikalnim zlezdama nalazi metaplasticni skvamozni epitel. U stromi je prisutan gust inflamatorni infiltrat limfocita, plazma celija i neutrofilnih granulocita.
Doktorica je bila veoma stura pri objasnjavanju i rekla da je sve ok, sem sto imam hronicnu upalu. Da li ovaj nalaz govori jos o necem i koliko je ta upala opasna, ima li veliki uticaj na zacece, posto planiramo prosirenje porodice u skorije vreme. Da napomenem da imam 27 godina i nisam imala trudnoce
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joldicka »

Ljudi ja jos uvek pomalo krvarim, to nije krvarenje kao kad dobijema, ali ima tragova krvi. Da li je to normalno, ako jeste koliko ce da traje i kada bi trebao grlic da skroz zaraste
Molim vas za odgovor
Dalija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 7:22 pm

Post od Dalija »

Rađene su mi dve biopsije, i posle obadve je bilo krvi 5-7 dana. Meni je Dr. rekao da je to normalno. Nije dobro ako je to obilno krvarenje, u tom slučaju treba se obratiti doktoru.
micamica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 10:57 pm

Post od micamica »

A zar vam nije vas ginekolog objasnio rezultate biopsije?
Pa trebalo je, svakako.
Ako nije nasao za shodno bar toliko da ucini, menjajte ga hitno.
Odgovori