Postoje neke nejasnoce te vas molim ako imate iskustvo da mi pomognete.
Na pregled sam otisla zbog izrazite suvoce vagine, ekstremnog peritanja, svraba i povremenog bola u spoljasnjoj genitalnoj regiji. U medjuvremenu vecinu preparata sa naseg trzista sam probala, a na Poligynax vaginalete i Daktanol kremu sam postala osetljiva i prekinula zbog izrazenog svraba i peckanja, koje nisam mogla da izdrzim (a nekad ranije su prijale).
Ginekoloski status:
Spoljna genitalija nulipre.
Vagina normalno duboka, prolazna za dva prsta, glatkih, elasticnih zidova, slobodnih svodova.
Pod ekarterima: umereno izrazena belicasta sekrecija normalnog izgleda.
Grlic je dug oko 1,5 cm, cvrst, spoljasnje matericno usce je kruzno i zatvoreno.
Telo materice je u AVF, normalnog oblika i velicine, glatko, cvrsto, pokretno i neosetljivo.
Adneksa i parametrija obostrano su slobodna i neosetljiva.
Duglasov prostor je neosetljiv.
Papa je druga grupa, hlamidija, mikoplazma i ureoplazma su negativne, jedino je pronadjena bakterija Streptokoka B.
Zbog toga mi je predlozena upotreba Macmiror vaginaleta, svih 12 bez prekida, sem ako pocne ciklus, pa kad prodje da nastavim dok ih sve ne potrosim. Spolja da aplikujem Canesten krem.
I treceg dana po dobijanju ciklusa da uradim reproduktivne hormone: FSH, LH, PRL, E2, Pg, T, i TSH, uz serijsku folikulometriju od 8. ili 9. dana ciklusa (zbog izostajanja ovulacije, a zelje za trudnocom )
Kolposkopija:
"Oko spoljasnjeg matericnog usca malo ostro ograniceno polje cilindricnog epitela, koji na dodir oskudno krvari. Ostala povrsina grlica je pokrivena skvamoznim epitelom koji se homogeno boji jodom."
Ultrazvuk:
" Uterus jasno ogranicen, pravilnog oblika i normalne velicine, 56,4 x 28,5 x 46,8 mm, sa endometrijumom debljine 4,7 mm.
Desni jajnik 44,5 x 19,22 mm, sa VECIM brojem folikula precnika do 10,8 mm.
Levi jajnik 36,4 x 21,4 mm sa VECIM brojem folikula precnika do 10,7 mm.
U Duglasovom spagu nema slobodne tecnosti.
S obzirom da zelim trudnocu, jako me brine velik broj cista, usled kojih se desava da izostane ovulacija, a jos veca zabrinutost je zbog te "ranice", za koju sam cula da moze da se ukloni laserskim putem, a kod ove doktorke to ne rade, vec radiotalasima i metodom "smrzavanja" za koju nisam nikad cula.
Moze li neko da mi pomogne, molim vas !!!