Posto mi je doktorka nasla ranicu na grlicu nakon uzimanja briseva vaginalni sekret je III grupa , a PAPA nalaz II grupa(znaci lake diskarioze i hiperhromazije). Doktorka mi je uzela bris na chlamidiu, micoplasmu i ureaplasmu i dok ne bude gotov rezultat dala mi je da koristim Polygynax vaginalete.
Moje pitanje je sta konkretno znaci ovaj PAPA nalaz sa ovim u zagradi i da li moj partner treba da koristi isto nesto kao terapiju???
UNAPRED HVALA
Tumacenje PAPA nalaza
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 6:36 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
III grupa sekreta je izmenjena vrednost vaginalne flore prouzrokovana gljivicama, bacilima, aerobnim i anaerobnim bakterijama...Cesto ponovljena III grupa nakon lecenja ukazuje na prisustvo chlamidije,micoplasme ili ureaplasma za koje se rade posebni testovi. Po nekim doktorima ona se ne leci, ali ja smatram da je ispitivanje konkretnog uzrocnika III grupe neophodno jer je meni neadekvatno dugogodisnje lecenje III grupe obicnim vaginaletama prouzrokovalo i ranicu na grlicu. Nakon visegodisnje muke i borbe, uvek istih rezultata VS III grupa ,bakterioloski i cervikalni uvek sterilni , dospela sam kod doktorke koja mi je uzela bris na gore pomenute bakterije kao i cervikalni i pronasla streptokoku koja je verovatno bila uzrok mog obilnog zuto zelenog sekreta i koju trenutno lecim vaginaletama i antibioticima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm