Tumacenje nalaza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
obica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 1:31 pm

Tumacenje nalaza

Post od obica »

Cao!
Imam 27 god., neudata,menstrualni ciklus na 28 dana,bez trudnoca.
Posledna menstruacija 15.09.2006.

Prije deset dana sam bila na pregled i uspostavljena mi je sledeca dijagnoza :
UZV-Uterus u AVF-u promera 63x34, pravilnih kontura i ehogenosti endometrijuma dvoslijnog debljine 11mm. Desni ovarijum uvecan promera 33x27 izrazenije strome, levi ovarijum manjih dimenzija 25x22mm sa hiperhogenom formacijom promera 15mm. Douglas bez slobodne tecnosti.
Klinicki pregled-Vulva bez osobitosti, vagina prolazna za dva poprecna prsta elasticnih zidova,slobodnih svodova,grlic konican sa eritoplakijom manjih dimenzija, uterus u AVF-u cvrst slobodno pokretljiv neosetljiv. Leva andexaskracena zadebljana, bolno osetljiva, desna andexa bolno osetljiva. Douglas neosetljiv.
Bris nisam radila jer sam prethodnu noc stavljala kantarion vaginaletu pa nije mogla da uzma bris.

Terapija- Marocen 2x1 8 dana i neo penotran vaginalete 8 vag uvece.

Na pregled sam posla zbog bolova pri dnu trbuha i povecanog sekreta.
Posle navedene terapije(koju sam tesko podnosila), posla sam na kontrolu i stanje je bilo skoro isto. Produzila mi je terapiju ali sa Bactimom 2x2 8 dana , i posle menstruacije iste vaginalete 8 dana, i nalaz tumor markera jajnika. Pa opet na kontrolu.

Mozete li mi malo pojasniti moje stanje(jer sam se zbunila kod ginekologa i nista je nisam pitala), da li je zabrinjavajuce, da li su mi dobre terapije...?

Inace ranicu na materici imam jos od decembra 2005. god. Bijelo pranje se stalno vraca...
Odgovori