Poštovani,
slučajno sam naletela na Vas i nadam se da možete da mi pomognete.
U 29. nedelji sam trudnoće. Do sada svi rezultati su mi bili odlični. 23. nedelje su mi otkrili da je bebica sitnija za tu nedelju trudnoće, ali većih tj. nikakvih anomalija nema. Ponovili smo UZ u 25. nedelji i otkrili su da beba ima manju dužinu butne kosti od predviđene za 1,5 ili 2 mm. U 25. nedelji ona je bila 40.5 mm, a valjda je normalno od 42 do 50 mm. Ostale mere su na granici ili blizu donje granice. Ima oko 1 kg i nešto više od 30 cm , kako su mi rekli. Do sada smo radili sve moguće analize, od kojih je najbitniji test trizomi ( tako se kod nas u Francuskoj zove, sigurna sam da znate o čemu se radi) koji treba da utvrdi eventualne velike anomalije. Rezultat je bio savršen. Dr koja mi je danas radila UZ reče da je mogućnost velikih deformiteta minimalna, ali da će ipak poslati sve rezultate stručnjacima koji se samo time bave. Da li Vam je poznat ovakav slučaj i šta možete više da mi kažete o ovome? Naravno, bespotrebno je da obajšnjavam da sam prestravljena da li će sve biti u redu, pa Vas molim ako je nekome ovakav slučaj poznat da mi da savet i mišljenje.
trudoća - mala beba
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: trudoća - mala beba
Nisam lekar i ne znam tacan odgovor na tvoje pitanje, ali znam da lekari mogu i da pogrese u proracunima. Dal tvoja bebica kasni za jednu nedelju po njihovim merenjima ili vise?
Da te utesim meni su na jednom UZ komentarisuci medju sobom (kao da ih ja ne cujem???) lekari bili izbezumljeni gde je jedna noga. Kako sam se osecala u tom trenutku bolje i da ne opisujem, a poenta je bila da je moja cera jednu drzala dole a drugu kod glavice (nije iz nekog razloga mogla da je spusti).
Ako su ti nalazi bili uredu, pretpostavljam da ne treba mnogo da brines. Mozda ti neko da i strucniji odgovor od mene, ja samo malo, onako, da utesim
Da te utesim meni su na jednom UZ komentarisuci medju sobom (kao da ih ja ne cujem???) lekari bili izbezumljeni gde je jedna noga. Kako sam se osecala u tom trenutku bolje i da ne opisujem, a poenta je bila da je moja cera jednu drzala dole a drugu kod glavice (nije iz nekog razloga mogla da je spusti).
Ako su ti nalazi bili uredu, pretpostavljam da ne treba mnogo da brines. Mozda ti neko da i strucniji odgovor od mene, ja samo malo, onako, da utesim

Da, i ovde na zapadu su greške česte. Ovoga puta potvrđeno mi je na dva mesta. Bebica je inače sitnija, ali to kao nije ozbiljan problem. Do sada sve analize su bile odlične. Trbalo bi i da ovo nije ozbiljan problem obzirom da mi je onaj glavni test za neke ne daj Bože anomalije, bio odličan. Dr koja mi je radila UZ kaže da samo postoje jako minimalne šanse za dete mongoloidnog rasta što je mene, naravno, kao i mog muža prenerazilo! I ako su šanse minimalne, mi smo ozbiljno uplašeni, zato sam postavil apitanje stručnjacima da mi objasne, ako su imali nešto slično u praksi.
Inače Dea, beskrajno ti hvala na ohrabrenju. Svaka podrška nam mnogo znači.
Inače Dea, beskrajno ti hvala na ohrabrenju. Svaka podrška nam mnogo znači.
Kao prvo, taj zapad greši i u tehnici, a to ja lično poznajem. Iz ličnog primera. I to na velikim elektromotorima (eto jedan je u mom avataru, ali ovaj je moj i to bez greške). Samo što oni njihove greške vešto prikrivaju.
Što se tiče veličine bebe: moj dečak je na rođenju bio težak 2000g, pa potom je olakšao do 1800g. Evo, sada je hvala Bogu 4100g. Moj komšija je na rođenju bio težak 1750g, a potom je izrastao u snažnu ljudinu visoku 190cm. Ja sam bio na rođenju sitna beba. Težina oko 2300grama. Sada sam 180cm visine i 75kg težine.
Koliko si ti visoka i teška? Koliko si dobila u trudnoći? Moja žena je pre trudnoće imala 42kg, a pred porođaj je imala 49kg. Visoka je 162cm. Takođe i ovo ima velikog uticaja na ukupnu računicu.
Što se tiče veličine bebe: moj dečak je na rođenju bio težak 2000g, pa potom je olakšao do 1800g. Evo, sada je hvala Bogu 4100g. Moj komšija je na rođenju bio težak 1750g, a potom je izrastao u snažnu ljudinu visoku 190cm. Ja sam bio na rođenju sitna beba. Težina oko 2300grama. Sada sam 180cm visine i 75kg težine.
Koliko si ti visoka i teška? Koliko si dobila u trudnoći? Moja žena je pre trudnoće imala 42kg, a pred porođaj je imala 49kg. Visoka je 162cm. Takođe i ovo ima velikog uticaja na ukupnu računicu.
Nije dobro, ali trudimo se.
Nismo ni tata ni ja krupni. Ja sam 161cm i imala sam oko 60 kg, a u trudnoći sam se dosta ugojila ( 7.mesec već 13kg). Sve što pojedem ode na mene a malo na bebanicu. Doktore ne brine toliko što je beba sitna koliko ih brine butna kost koja je kraća za 1.5 mm od dozvoljenog. Gledala sam statistiku kako je rasla, sve napreduje, jedino je ta koščica ispod proseka.
Čekamo šta će da se desi čak do kraja iduće nedelje, kad stižu rezultati iz specijalizovane klinike koja se bavi problemima sa fetusima. Do tada, ima li nekog doktora da nam da savet ili nekoga ko je slično prošao?
Svaka uteha je takođe dobrodošla. Hvala Vam svima.

Svaka uteha je takođe dobrodošla. Hvala Vam svima.
Zaboravio sam na taj detalj za butnu kost. T je i kod nas bilo u takvoj meri i opet je sve bilo u redu. Biće i kod tebe. Sigurno.
Nije dobro, ali trudimo se.