Zanima me u kakvoj su povezanosti.
U toku prosle neuspele trudnoce doktor ginekolog se cudio kako prethodni doktor nije trazio u analizi krvi vrednost trombocita, jer je to bitan podatak.
Sad posto planiram ponovo da zatrudim uradila sam analizu krvi, sve je ok, ali mi nije jasno vrednost trombocita, bila je 370 x 10 na 9 u Hexalabu (kod njih je gornja granica 450).
Ali ja sam video razlicite max refernetne vrednosti neko kaze 350, drugi 400 a u hexalabu 450.
Moze li objasnjenje?
Trudnoca i vrednost Trombocita u krvi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ne brini, trombociti su ti sasvim u redu.
Te manje razlike koje pominjes su od laboratorije do laboratorije (zavisi od materijala koji se koriste).
A to znaci da treba gledati referentne vrednosti laboratorije u kojoj si vadila krv - te vrednosti su najbitnije.
Inace, ako su trombociti smanjeni, to je velika opasnost zbog moguceg krvarenja.
Tvoji trombociti su u normalnim granicama.
pozdrav,
danka
Te manje razlike koje pominjes su od laboratorije do laboratorije (zavisi od materijala koji se koriste).
A to znaci da treba gledati referentne vrednosti laboratorije u kojoj si vadila krv - te vrednosti su najbitnije.
Inace, ako su trombociti smanjeni, to je velika opasnost zbog moguceg krvarenja.
Tvoji trombociti su u normalnim granicama.
pozdrav,
danka
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5