Trudnoca i vrednost Trombocita u krvi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
malempic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2004 9:46 pm

Trudnoca i vrednost Trombocita u krvi

Post od malempic »

Zanima me u kakvoj su povezanosti.
U toku prosle neuspele trudnoce doktor ginekolog se cudio kako prethodni doktor nije trazio u analizi krvi vrednost trombocita, jer je to bitan podatak.
Sad posto planiram ponovo da zatrudim uradila sam analizu krvi, sve je ok, ali mi nije jasno vrednost trombocita, bila je 370 x 10 na 9 u Hexalabu (kod njih je gornja granica 450).
Ali ja sam video razlicite max refernetne vrednosti neko kaze 350, drugi 400 a u hexalabu 450.
Moze li objasnjenje?
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od abmarija »

Koliko ja znam trombociti uticu na sposobnost zgrusavanja krvi, a samim tim i oporavku nakon porodjaja usled krvarenja. Na sam tok trudnoce mi nije poznat uticaj, ali verovatno postoji.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ne brini, trombociti su ti sasvim u redu.
Te manje razlike koje pominjes su od laboratorije do laboratorije (zavisi od materijala koji se koriste).
A to znaci da treba gledati referentne vrednosti laboratorije u kojoj si vadila krv - te vrednosti su najbitnije.

Inace, ako su trombociti smanjeni, to je velika opasnost zbog moguceg krvarenja.
Tvoji trombociti su u normalnim granicama.
pozdrav,
danka
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Zavisno od vrste reagensa zavisi i referentna granica , te se procena rezultata vezuje za referentne vrednosti date laboratorije. Prim. Dr lj.Presetnik
Nori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2006 11:46 am

Post od Nori »

Molim vas za pomoc,jaaako dugo imama zdravstevnih problema,i problem sa trombocitima,oko 900 su,kako da ih smanjim prirodnim putem? Citostatike nezelim da pijem jer imama jako losa iskustva sa njima.

Hvala.
moj moto je JA HOCU,JA MOGU!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Nori...
Sta mislite da postavite svoje pitanje na nacin kako je objasnjeno U LJEPLJIVOJ U VRHU NASE LISTE PITANJA !?!? Ovdje doktori na nepotpuna pitanja uglavnom ne daju odgovore.
Pozdrav,
ObGyn
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Nori,postavite pitanje,napisite sve i doktro ce vam sigurno dati odgovor, pozdrav i srecno
Odgovori