Trudnoca i virus

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am

Trudnoca i virus

Post od zuta-bubamara »

Da li prekinuti trudnocu u slucaju infekcije stomacnim virusom u drugom mesecu?
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Naravno da ne, zasto bi ako je sve ok sa trudnocom?
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

evo mog iskustva:u drugom mesecu trudnoce me je uhvatio stomacni virus...nisam mogla da se stitim od virusa posto je moje starije dete,u to vreme ,stalno bilo malo prehladjeno, malo virusno i sve u krug!!!!
otisla sam kod ginekologa,uradila UZ,laboratorijske analize,preporuceni su mi vitaminski preparati(koje sam uzimala tokom cele trudnoce) ...
rodila sam zdravu devojcicu iako sam se stalno borila sa virusima!

virusi mogu da ugroze plod ,narocito u prva tri meseca i zbog toga je potrebno obaviti sve potrebne analize!konsultuj se s ginekologom!ako je sve u redu s plodom(a nadam se da jeste) ,nema potrebe prekidati trudnocu,naravno!
pozdrav!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Tinna25 napisao:Naravno da ne, zasto bi ako je sve ok sa trudnocom?
Uplasena sam jer znam da je opasno imati virus u trudnoci, narocito do 12. nedelje.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

sludjena mama napisao:evo mog iskustva:u drugom mesecu trudnoce me je uhvatio stomacni virus...nisam mogla da se stitim od virusa posto je moje starije dete,u to vreme ,stalno bilo malo prehladjeno, malo virusno i sve u krug!!!!
otisla sam kod ginekologa,uradila UZ,laboratorijske analize,preporuceni su mi vitaminski preparati(koje sam uzimala tokom cele trudnoce) ...
rodila sam zdravu devojcicu iako sam se stalno borila sa virusima!

virusi mogu da ugroze plod ,narocito u prva tri meseca i zbog toga je potrebno obaviti sve potrebne analize!konsultuj se s ginekologom!ako je sve u redu s plodom(a nadam se da jeste) ,nema potrebe prekidati trudnocu,naravno!
pozdrav!
Ovo tvoje iskustvo me je malo utesilo
Upravo sam bila kod dr. Kaze da uradim ponovo analizu krvne slike i urina, jer sam radila sve pre virusa, idem ponovo na UZ. Dr kaze da misli da ce biti sve ok. Nadam se najboljem!

HVALA I POZDRAV!
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Razumem da si se uplasila, ali vec ti je dovoljno stara trudnoca, mene je virus uhvatio u 10oj ali nazalost sam izgubila bebu. Nemas potrebe da se plasis i nemoj nikako da panicis.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Ja sam tek u 8. nedelji. Sada sam jos vise uplasena, jer sam cele noci povracala i imala grceve u crevima. Nemam temperaturu, ali sam malaksala i ne mogu nista da jedem. Imam i dijareju. I ove simptome ima cela moja porodica. Danas idem ponovo do dr. Da li ce moci da proceni da li treba zadrzati trudnocu?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga "bubamaro"
pre svega nemožete tvrditi da je u pitanju virus, u pitanju je samo vaša ili pretpostavka vašeg lekara.
Ja bih recimo pre posumnjao na neko blaže "trovanje" hranom, možda je je nešto bilo pokvareno što ste pojeli.
Pod dva čak i da je virus ne mora da utiče na plod, nikada intenzitet simptoma virusne infekcije majke nije u korelaciji sa mogućim oštećenjem bebe, tj. embriona. Ponekada kod blagih virusnih infekcija majkečak i ne zapaženih imamo oštećenja ploda i obratno.
Čak ni ozloglašeni virusi Rubeole ili CMV majke ne oštećuju 100% embriona, već samo jako mali procenat.
Jedino što možete da uradite je da sačekate.

PS Nema potrebe da mi šaljete privatne poruke kada imam vremena rado ću odgovoriti svima.

Pozdrav DrPeđaDj
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Postovani dr Pedja,
Hvala na odgovoru. Sacekacu da prodje. Nadam se da ce moj lekar dobro proceniti i nadam se da ce biti sve dobro.
Pozdrav!
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Moj ginekolog smatra da se za viruse u trudnoci nikada ne moze proceniti kakve mogu biti posledice. On kaze da ne postoji metoda kojom se to moze utvrditi, jer posledice ostecenja centralnog nervnog sistema ne mogu da se vide na UZ.
Odgovori