Trudnoca i virus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Trudnoca i virus
Da li prekinuti trudnocu u slucaju infekcije stomacnim virusom u drugom mesecu?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
evo mog iskustva:u drugom mesecu trudnoce me je uhvatio stomacni virus...nisam mogla da se stitim od virusa posto je moje starije dete,u to vreme ,stalno bilo malo prehladjeno, malo virusno i sve u krug!!!!
otisla sam kod ginekologa,uradila UZ,laboratorijske analize,preporuceni su mi vitaminski preparati(koje sam uzimala tokom cele trudnoce) ...
rodila sam zdravu devojcicu iako sam se stalno borila sa virusima!
virusi mogu da ugroze plod ,narocito u prva tri meseca i zbog toga je potrebno obaviti sve potrebne analize!konsultuj se s ginekologom!ako je sve u redu s plodom(a nadam se da jeste) ,nema potrebe prekidati trudnocu,naravno!
pozdrav!
otisla sam kod ginekologa,uradila UZ,laboratorijske analize,preporuceni su mi vitaminski preparati(koje sam uzimala tokom cele trudnoce) ...
virusi mogu da ugroze plod ,narocito u prva tri meseca i zbog toga je potrebno obaviti sve potrebne analize!konsultuj se s ginekologom!ako je sve u redu s plodom(a nadam se da jeste) ,nema potrebe prekidati trudnocu,naravno!
pozdrav!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
-
- Stalni član
-
- Stalni član
Ovo tvoje iskustvo me je malo utesilosludjena mama napisao:evo mog iskustva:u drugom mesecu trudnoce me je uhvatio stomacni virus...nisam mogla da se stitim od virusa posto je moje starije dete,u to vreme ,stalno bilo malo prehladjeno, malo virusno i sve u krug!!!!
pozdrav!
Upravo sam bila kod dr. Kaze da uradim ponovo analizu krvne slike i urina, jer sam radila sve pre virusa, idem ponovo na UZ. Dr kaze da misli da ce biti sve ok. Nadam se najboljem!
HVALA I POZDRAV!
-
- Stalni član
Ja sam tek u 8. nedelji. Sada sam jos vise uplasena, jer sam cele noci povracala i imala grceve u crevima. Nemam temperaturu, ali sam malaksala i ne mogu nista da jedem. Imam i dijareju. I ove simptome ima cela moja porodica. Danas idem ponovo do dr. Da li ce moci da proceni da li treba zadrzati trudnocu?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga "bubamaro"
pre svega nemožete tvrditi da je u pitanju virus, u pitanju je samo vaša ili pretpostavka vašeg lekara.
Ja bih recimo pre posumnjao na neko blaže "trovanje" hranom, možda je je nešto bilo pokvareno što ste pojeli.
Pod dva čak i da je virus ne mora da utiče na plod, nikada intenzitet simptoma virusne infekcije majke nije u korelaciji sa mogućim oštećenjem bebe, tj. embriona. Ponekada kod blagih virusnih infekcija majkečak i ne zapaženih imamo oštećenja ploda i obratno.
Čak ni ozloglašeni virusi Rubeole ili CMV majke ne oštećuju 100% embriona, već samo jako mali procenat.
Jedino što možete da uradite je da sačekate.
PS Nema potrebe da mi šaljete privatne poruke kada imam vremena rado ću odgovoriti svima.
Pozdrav DrPeđaDj
pre svega nemožete tvrditi da je u pitanju virus, u pitanju je samo vaša ili pretpostavka vašeg lekara.
Ja bih recimo pre posumnjao na neko blaže "trovanje" hranom, možda je je nešto bilo pokvareno što ste pojeli.
Pod dva čak i da je virus ne mora da utiče na plod, nikada intenzitet simptoma virusne infekcije majke nije u korelaciji sa mogućim oštećenjem bebe, tj. embriona. Ponekada kod blagih virusnih infekcija majkečak i ne zapaženih imamo oštećenja ploda i obratno.
Čak ni ozloglašeni virusi Rubeole ili CMV majke ne oštećuju 100% embriona, već samo jako mali procenat.
Jedino što možete da uradite je da sačekate.
PS Nema potrebe da mi šaljete privatne poruke kada imam vremena rado ću odgovoriti svima.
Pozdrav DrPeđaDj
-
- Stalni član
-
- Stalni član