Trudnoca???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kuburovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 9:58 am

Trudnoca???

Post od kuburovic »

10 .5 zbog spontanog imala sam kiretazu,rekli su mi da ce se ciklus usposatviti za najkasnije 40 dana ,to je proslo,ali se nista ne desava.Imala sam nezasticen odnos(prekinuti snosaj).temperatura mi je nekoliko dana povecana 37 i grudi su mi naduvane bone.Pa me zanima da li postoji mogucnost da je trudnoca,i da li bi bilo nekih problema ako je trudnoca posto nisan imala ni jedan ciklus posle spontanog.
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

Moguce da ces sada dobiti menstruaciju, simptomi koje opisujes lice na to ali ako sumljas uradi test na trudnocu (beta-HCG najbolje).
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

kuburovic napisao:da li postoji mogucnost da je trudnoca........ nisan imala ni jedan ciklus posle spontanog.
ovulacija se desava 14 dana pre sledeceg ciklusa, tako da je trudnoca moguca i ako jos nisi dobila menstruaciju.

da li su i kakvi problemi/komplikacije moguce ako se trudnoca ipak desila (u tako kratkom razmaku - 1,5 mesec od spontanog) ja ne znam, nisam kompetentna, ali evo nadjoh sledecih par redova.......
obgyn napisao:.......pretpostavljam da je njen ginekolog zelio da sprijeci slijedecu trudnocu odmah nakon spontanog pobacaja i gotovo redovne diatacije i kiretaze, koja se kod nas radi poslije spontanog jer se jos uvijek ne radi medicinski prekid trudnoce.
............zene/parovi koji prodju kroz pobacaj ocajno zele da ostanu trudne sto prije i donesu na svijet zdravu bebu, i prosto ne mogu da prihvate koliko su ta 3 mjeseca bitna sa oporavak cijelog genitalnog sistema.
sta to konkretno znaci mozda ce ti neko strucan reći par reči vise........

Slika, jane_doe
mg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 1:50 pm

Post od mg »

Da te malo umirim.

Ja sam prosle godine imala kiretazu zbog spontanog. Sledeci ciklus je nastupio tachno dva meseca od kiretaze ( ili 61. dan ).
Nakon toga je sledeci bio redovan, pa je onaj sledeci opet malo kasnio.. posle se sve ustalilo...

Treba dati organizmu malo vremena da stvari dovede u normalu ( ovo naravno, ako ti je test na trudnocu negativan :) )

Napravila sam pauzu od 10 meseci.

Sada sam ponovo trudna i sve je u najboljem redu.. vec sam 16-ta nedelja :)

Pozdrav
kuburovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 9:58 am

Post od kuburovic »

Hvala Vam na odgovorima.Mislim da ce nastupiti brzo ciklus i da nisam trudna imam bolove u donjem stomaku.Uplasila sam se da ako je trudnoca organizam nije oporavljen i da ce mozda odbaciti plod.Ako ciklus ne nastupi za par dana(a mislim da hoce) uradicu beta hcg
Odgovori