Trudnoca?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Trudnoca?

Post od girl_from_nowhere »

Da mi je neko rekao da cu postaviti ovakvo pitanje ne bih mu verovala ali moram :D

Elem, 4 godine sam pila Logest, pre 2 meseca sam odlucila da napravim pauzu (i mislim da im se necu vise ni vracati), prvu menstruaciju dobila manje-vise u ocekivano vreme, 21.11. Medjutim ovu sledecu jos uvek nisam :-? 10.12 sam imala odnos sa kondomom koji nije pukao, proverili smo i nije bilo nikakvih sumnjivih kontakata. Za ovih mesec dana imala sam dva velika stresa pa postoji mogucnost i da zbog toga nisam dobila, sta znam. Danas sam uradila Baby rapid test medjutim ne sa prvom mokracom, vec popodne i bio je negativan. Ipak, ima li sanse da sam trudna ili je moguce da je ovo kasnjenje od stresa ili sa druge strane postoji mogucnost da mi se ciklus nakon prestanka pijenja pilula jos nije ustalio?

Unapred hvala
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Re: Trudnoca?

Post od sofia »

Mislim da bi test vec trebalo da bude pozitivan kad ti m. kasni. Kad sam videla svoj plus :) kasnila mi je samo jedan dan, a isti test sam radila sa popodnevnom mokracom. Nemoj da brines.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Hvala ti mnogo :D

Da li alkohol moze uticati na to da test bude lazno negativan? Doduse pila sam ga za NG, ali s obzirom na kolicinu ne znam dal se organizam ocistio do danas :oops:
ivancica_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:29 pm

Post od ivancica_ »

Mislim da alkohol ne moze da utice na test. Bebi rapid je jedan od najsigurnijih testova. Meni kada god je kasnio ciklus i uradim test pokaze negativno zaista sam ubrzo i dobila. Mislim da ne treba da brines.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Alkohol ne bi trebao da menja rezultat testa. Ali posto sam i ja radila jedan nedavno, procitala sam tamo da ima dosta lekova koji mogu da uticu na rezultat. Koji su na zalost ne znam....
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Nikakve lekove nisam pila. Izludecu :-? Da sam bar imala rizican odnos pa da kazem sebi "tako ti i treba", nego ne, uvek sve regularno, proveravamo kondom, nisam ni piosumnjala sve dok nije pocela da mi kasni. Mislim da cu ako ne dobijem do sredine nedelje otici da uradim i test iz krvi :roll:

Jos nesto da vas pitam... Koliko je normalno da menstruacija kasni...? Kad sam uzimala pilule dobijala sam je maltene u sat, pre toga nije bila bas redovna 30-35 dana ali nikad ovoliko kasnjenje. Ne znam posle kolikog kasnjenja ( u slucaju da nije trudnoca) bi eventualno trebalo da odem do ginekologa da vidim u cemu je problem, a koliko kasnjenje se smatra nekim normalnim kasnjenjem uzrokovanim stresom recimo?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Eh meni se deshavalo da kazni 14 dana, 10 dana, 3 nedelje, a uzroci su bili stres, promena klime, preseljenje, ispiti, emotivni problemi...i na kraju se uvek sve zavrshilo tako shto sam otishal lekaru, UZ pokazao da je sve ok a ja sutradan dobijem :)

Tako da, opusti se, ako ce ti bash biti lakshe uradi josh jedan test, niej bitno toliko kojom mokracom (tj jeste, nek bude tvoja hahahahaha) a ako nisi skoro bila kod lekara mozes i da odesh an pregle dili samo UZ! Da se smirish, psihichki!

Znash i sama da su shanse male, a danas bash chujem da je 15 dana pred sam dochek nove godine stres, navodno pozitivan, zapravo 4ti na listi stresova :) tako da mozda si samo malko bila zaljubljenja, uzbudjenja, happy happy, pa malo klima,malo prestanag pijenja tableta, ako si josh izhranu promenila...

Sve u svemu, zachin C :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Ma imala sam ja stresova ovog meseca, imam ih i dalje, doslo je dotle da su mi oni jedina uteha po ovom pitanju :lol:
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ako sam dobro izracunala odnos si imala 19 dana ciklusa sto vec spada u neplodne dane, plus jos kondom, mislim da su ti brige u vezi trudnoce potpuno neopravdane.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Pa s obizrom da sam skoro prestala s pilulama a ni ranije nisam imala redovan ciklus, ne bih se oslanjala na plodne dane... I ja mislim da su male sanse ali dok ne dobijem, necu moci skroz da se opustim :(
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kakvi su ti bili ciklusi pre nego sto si pila tablete? Redovni ili je bilo kasnjenja?
Ja sam isto recimo godinama pila tablete i dolazilo mi je sto kazes u sat. Ali i bez pilula sam imala redovne menstruacije na 28 dana. A opet mi se desilo par puta da mi je kasnilo po 5-7 dana i nisam bila trudna....
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Nisu bile redovne ali nikad mi nije ovoliko kasnila, najvise 7 dana, kao sto sam napisala gore dobijala sam na 30-35 dana.
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Meni su uglavnom redovni ciklusi, a ponekad, bas retko, desi se da zakasni. Stvarno mislim da nemas razloga za brigu.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Samo da javim da sam dobila na Bozic :D

Medjutim vec danas je skoro potpuna prestala... Da li je to normalno nakon prestanka sa pilulama jer mi je menstruacija dok sam ih pila trajala 4 dana a pre toga punih 7, da li je moguce da je ovo neki period prilagodjavanja pa zato traje tako kratko?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Hm, nisam lekar, ali mislim da to bas i nije normalno. Da sam na tvom mestu ipak bih otisla kod lekara. Naravno, ne mora da znaci da sam u pravu, ja samo govorim sta bih ja da sam u toj situaciji....
Odgovori