Trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Sanjalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 12:05 pm

Trudnoca

Post od Sanjalica »

Ja sam u 32-oj nedelji trudnoce. Pre par nedelja su mi radjeni vaginalni i cervikalni bris i nadjene su Enterococcus i Staphylococcus albus. Napravljene su mi vaginalete od Cephaleksina i Nistatina. Interesuje me
-jesu li te bakterije opasne za bebu
-koliko duboko smem da stavljam vaginalete s obzipom da imam placantu previu i
-koliko dugo treba da ih koristim.
Na poslednjem ultrazvucnom pregledu doktor mi nije rekao nista za sledecu kontrolu, tako vas molim da me uputite da li bi i kada trebalo da obavim jos neki pregled pre porodjaja (s obzirom da mi je ovo prva trudnoca i nisam upucena)
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

A zasto su Vam radjeni vaginalni i cervikalni bris u 32-oj nedjelji trudnoci...jeste li imali ikakve smetnje ili simptome..?
ObGyn
Sanjalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 12:05 pm

Post od Sanjalica »

Posto imam problema sa stitnom zlezdom (Hasimoto), idem na preglede u Klinicki centar, a tamo uz ostale rezultate traze da se donese i to.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Nema STERILNE VAGINE ! Svaki put kada se uradi bris moze se izolovati po neka bekterija. Ukoliko nemate nikakve simptome svraba, neugodnog mirisa, zelenog, zutog iscjedka...zasto raditi briseve.
Kod PP / placente previe / su strogo kontraindikovani vaginalni pregledi, pa i manipulacija stavljanja vaginalete duboko u rodnicu, tako da ih na ne preporucujem ukoliko zato zaista ne postoji dobar razlog, a i onda je potrebno dati savjet pacijentkinji o aplikacijij istih.
Vaginalni brisevi nemaju veze sa Hasimoto bolescu i opet mi nije jasno zasto su ih radili.
Srecno.
Odgovori