Trudnoca/putovanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Katija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 5:45 pm

Trudnoca/putovanje

Post od Katija »

Ovako... Radi se o mojoj snaji koja je u sestom mesecu trudnoce. Prva trudnoca, nosi nisko i pije ginipral 3 puta dnevno... Drugih problema nema.
Zelela bi da ode kod svojih u posetu a to podrazumeva 6 sati putovanja autobusom. Ja nekako smatram da ne bi smela da ide, ali ipak savet od nekog ko se bolje razume u to bi mi stvarno dobro dosao...
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Post od eni.np »

Zdravo! Ja sam na kraju sestog meseca trudnoce i bas sam i ja bila kod mojih koji su na 5-6 sati putovanja od mene i dosla sam pre tri dana autobusom. Bez problema sam putovala autobusom i smatram da je mnogo zahvalniji od automobila koji je naravno manji i znatno nizi i samim tim manje je otporan na ulegnuca, izbocine i ostale nedostatke na putu. Tako da mislim da tvoja snaja, u zavisnosti od toga sta joj je rekao njen lekar i kako se oseca, moze da putuje autobusom. Opet, bez pregleda i konsultacije doktora koji joj vodi trudnocu ne bi trebala samoinicijativno da krece na put. Pozdrav.
Katija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 5:45 pm

Post od Katija »

Hvala. Svakako ce da se posavetuje sa svojim doktorom. Mada je ja odgovaram od tog puta iz razloga sto nosi nisko i trebala bi sto vise da lezi i odmara, a za 6 sati putovanja ja bih se sva ukocila iako nisam trudna... Tebi svaka cast kada si mogla da izdrzis to putovanje :)

Pozdrav
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

S obzirom da nisko nosi i na tokoliznoj je terapiji nije bas preporucljivo da ide na bilo kakav duzi put, neka ipak konsultuje svoju doktorku!!!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

ja sam nosila nisko i bez terapije pa mi dr nije preporucivao da puujem, moze generalno, ali ako ne mora bolje da ostane, a s druge strane, verovatno joj njeni nedostaju, pa mozda da naprave varijantu da oni dodju
double trouble is my life
sunflowersuncokret
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 6:36 pm

Post od sunflowersuncokret »

ja sam u 26.nedelji trudnoce, na tokolitiku sam vec od 12.nedelje kada sam imala krvarenje koje je trajalo 7 nedelja.preporuceno mi je mirovanje-ne strogo nego bez preteranih fizickih poslova. posteljica mi je bila nisko na zadnjem zidu, ali se sada polako dize.
juce sam bila kod svog gin i pitala ga smem li na duzi put- radi se oko 800km u jednom pravcu autom. rekao je da nemam potrebe da se brinem i slobodno idem na put
Odgovori