trudnoca posle porodjaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelissa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 11, 2007 10:31 pm

trudnoca posle porodjaja

Post od jelissa »

Koliko vremena posle trudnoce treba da prodje do sledece?Da li je test na trudnocu primenjiv 4 meseca posle porodjaja?Hvala
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Jelissa,
jelissa napisao:Koliko vremena posle trudnoce treba da prodje do sledece?
ne znam da li je bitna informacija, pretpostavljam(!!!) da jeste, da li je prethodni porodjaj bio carskim rezom ili vaginalni.....
(delimicno) o tome imas na sledecim topicima:
jelissa napisao:Da li je test na trudnocu primenjiv 4 meseca posle porodjaja?
ne vidim razlog sto ne bi bio, ako postoji sumnja na istu.....

ako je tvoje pitanje da li 4 meseca nakon porodjaja uopste moze doci do trudnoce, odgovor i na ovo pitanje imas na oba ova topika - DA, ako ne koristi nikakvu kontracepciju(!!!) zena moze da zatrudni iako jos nije dobila menstruaciju, jer se ovulacija desava 14 dana pre menstruacije

Slika , jane_doe
laza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 8:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od laza »

Mene zanima da li posle kiretaze u istom mesecu moze da se ostane u drugom stanju.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Ja mislim da može, ali da je bolje da se ipak taj mesec preskoči i da imaš bar jedan ciklus.
Naročito ako je kiretaža bila zbog spontanog bolje je da se organizam oporavi, uzmi vitamine, odmaraj pa za 2-3 meseca.
Odgovori