Trudnoca sa policisticnim jajnicima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Zvončica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 08, 2006 3:00 pm

Trudnoca sa policisticnim jajnicima

Post od Zvončica »

Imam policisticne jajnike. I interesuje me da li mogu ostati trudna bez pomoci doktora. Spontano.
Koristila sam pretrazivanje. Nisam nigdje nasla odgovor.
marijapavlov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 7:45 pm

Post od marijapavlov »

Mislim da mozes. Ja imam tu "dijagnozu" od svoje 15. godine. Rodila sam jedno dete sad je na putu drugo. Prvi put sam spontano zatrudnela a kasnijim proracunima se ispostavilo da je to bilo na dan kada sam trebala da dobijem menstruaciju. Drugi put sam koristila maybe baby. Ne znam koliko je on stvarno pouzdan, ali koristila sam ga samo jedan mesec i zatrudnela.

Jedini problem kod policisticnih jajnika je sto je ovulacija nepredvidiva i da po neki mesec moze da izostane.

U svakom slucaju probaj par meseci pa vidi. U najgorem slucaju jurices folikul na uz i zavrsiti posao.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zvoncicee....syndrome polycistic ovary je objasnjen na nekoliko mjesta na ovom forumu, mnogo bolje nego sto to ucini dobronamjerna Marija...u detalje...ako zelite trudnocu, ako ne zelite trudnocu...et cetera...otidjite u pretrazivas i iscitajte dobro vec napisano prije nego postavite pitanje...
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Zvoncice,
da ti skaratim "muke" oko search-a, pretrazivac kaze: na sledecim topicima sve objasnjeno do tancina:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos

p.s. ObGyn, nije lepo u ove sitne sate da nam maltretirate trbusnjake (misli se na smejavicu i karaoke show) Slika Slika

Slika , jane_doe
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

jane_doe...go to www.skype.com..and find the name and look for
success2 ASAP ( as soon as possible )...
There is a new excellent song..."Give me one reason" Tracy Chapman...beautyfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul...
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

gde me nadjoste sa Tracy, imam je u kompu, ali evo idem.....tnx!!!

i aj sad ovako dok me jos drma, da bas ne kazem sta..... Slika, jane_doe
marijapavlov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 7:45 pm

Post od marijapavlov »

Nisam zelela da moj odgovor izazove opsti smeh :D vec samo da ulijem malo nade. Meni su celog zivota govorili "strucnjaci" da verovatno necu moci da imam decu (zivim u beogradu a ne u selu na planini) pa sam zelela svoje pozitivno iskustvo da podelim.

Ali eto i ja sam se sad izedukovala i naucila nesto novo.
Odgovori