Imala sam carski rez pre tacno cetiri meseca, i sumnjam da sam mozda mogla ostati u drugom stanju, vec sam imala menstruacija dva meseca unazad, i to redovno.
Znam da je moguce i da mi kasni jer se jos nije sve stabilizovalo, ali sta bi se desilo da sam ostala u drugom stanju i kakvi su rizici.
Prekid trudnoce ne dolazi u obzir!
Da li je takvih slucajeva uopste i bilo?
Dojim i takodje me interesuje da li je moguce da bi zbog toga bila manja ili veca mogucnost da zena ostane u drugom stanju. Hvala i molim vas da mi sto pre odgovorite.
Trudnoca nakon carskog reza posle samo cetiri meseca
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja svoje pacijente poslije porodjaja informisem u potpunosti o kontraceptivnim metodama koje su prisutne na trzistu, i savjetujem ih o tome da DOJENJE NIJE KONTRACEPTIVNA METODA, da je moguce ostati u drugom stanju i da vjerujem niti jedna majka sa malom bebom od npr. 4 mjeseca ne zeli da ponovo ostane trudna ! ili gotovo niti jedna...
One ili odluce odmah, ili kada dodju na kontrolu za 6 nedjelja i onda pocnemo kontracepciju koja odgovara majcinim navikama, potrebama i mogucnostima, i zeljama.
Vas ginekolog nakon carskog reza je trebalo da Vam kaze da Vas oziljak od prvog carskog reza treba da zaraste i da je za to potrebno 18 mjeseci prije nego se porodite ponovo, bez znacajnog povecavanja rizika od rupture / prsnuca uterusa. Drugo, ako Vam je oziljak jos svjez, postoji povecan rizik da se posteljica ove trudnoce ugnijezdi bas tu na oziljak, pa je povecano stvaranje placente akrete ( posteljice urasle u misicni zid materice ) !, sto zna da bude po zivot porodilje opasna situacija.
Dakle...AKO STE TRUDNI, to su Vam rizici...ako niste ( nadam se ) otidjite kod svog ginekologa i posavjetujte se oko vrste kontracepcije ( pogledajte topik pilule i trudnoca ) koju cete koristiti slijedecih godinu dana.
Srecno,
ObGyn
One ili odluce odmah, ili kada dodju na kontrolu za 6 nedjelja i onda pocnemo kontracepciju koja odgovara majcinim navikama, potrebama i mogucnostima, i zeljama.
Vas ginekolog nakon carskog reza je trebalo da Vam kaze da Vas oziljak od prvog carskog reza treba da zaraste i da je za to potrebno 18 mjeseci prije nego se porodite ponovo, bez znacajnog povecavanja rizika od rupture / prsnuca uterusa. Drugo, ako Vam je oziljak jos svjez, postoji povecan rizik da se posteljica ove trudnoce ugnijezdi bas tu na oziljak, pa je povecano stvaranje placente akrete ( posteljice urasle u misicni zid materice ) !, sto zna da bude po zivot porodilje opasna situacija.
Dakle...AKO STE TRUDNI, to su Vam rizici...ako niste ( nadam se ) otidjite kod svog ginekologa i posavjetujte se oko vrste kontracepcije ( pogledajte topik pilule i trudnoca ) koju cete koristiti slijedecih godinu dana.
Srecno,
ObGyn
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Nisam strucnjak za ginekologiju ali mogu da ti prenesem iskustvo moje snajke koja je ostala trudna 6 meseci posle carskog reza. Imala je prvu trudnocu veoma komplikovanu i porodjaj u 7 mesecu, a sa ovom drugom o kojoj ti pisem nije imala nikakvih problema i drugi put su je naravno porodili na carsi, ali stvarno nije bilo nikakvih problema, napominjem ja nisam strucnjak ovo je samo jedno iskustvo
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 8:21 pm
Meni kansi 4 dana, radila sam test i pokazao je da sam trudna.
Danas sam bila kod ginekologa i rekao mi je da je jos rano za ultrazvuk i da dodjem za 10 dana.
Verujem da test ne laze.
Pitala sam ga dali bi mogla da se porodim iako sam skoro imala carski, rekao mi je da moze.
Interesuje me sta mislite o tome?
Zabrinuta mama.
Danas sam bila kod ginekologa i rekao mi je da je jos rano za ultrazvuk i da dodjem za 10 dana.
Verujem da test ne laze.
Pitala sam ga dali bi mogla da se porodim iako sam skoro imala carski, rekao mi je da moze.
Interesuje me sta mislite o tome?
Zabrinuta mama.
be yourself... always
trudnoca nakon carskog reza posle cetiri meseca
ZDRAVO SVIMA.OVA JE MOJA LICNA PRICA.IMENO PORODILA SAM SE PRIJE 5MJESECA ALI MIJE BEBA UMRLA POSLE TOGA.SAD SAM SE SKROZ OPORAVILA DOKTORKA MIJE REKLA DAMI JE RANA IZ CARSKOG ZARASLA SKROZ IDOBILA SAM PRVU MENSTRUACIJU PRE MJESEC DANA I SVE JE BILO OK.DIKTORICA ME UBEGJUJE DA POSLE NOVU GOD MOGU OPET DA OSTANEM U DRUGOM STANJU A VI STA MISLITE O TOME?MOLIM VAS ZA SAVJET UNAPRED HVALA.Sandra