ovo mi je treca trudnoca: prvu (trojke) sam izgubila u 31-oj g zivota ...nakon cega mi se desio SLE koji sam lijecila 2 g... na kraju uspjela da budem skroz ok i da se skinem za Nizona... prije 2 g sam bila trudna i izgubila bebu u ulasku u treci mjesec trudnoce (plod je umro iz nepoznatih razloga)...
Muz i ja smo skoro odustali od bebe, ali eto, desilo se... Naravno sretni smo al sa jednom uzdrzanoscu...
cim sam shvatila da sam trudna posjetila sam svog ginekologa i ona mi je dala da pijem Folacin 1x1 i Dabroston 2x1 ... znam pila sam to i u prve dvije trudnoce...
Al ja imam takve mucnine da povratih i dushu... sve mi se gadi al bas sve...ne postoji hrana za koju bih mogla reci i mogal bih to pojesti...a opet jedem jer moram... malo mi je zao sto sam ovakva jer sam skroz neposobna za normalan zivot... samo lezim jer se osjecam bolesno... ne mogu cak ni da nesto skuham jer bilo koji mirs me otjera u kupatilo i povracanje... zao mi muza jer vidim kako mu je zao dok me gleda kako se "patim" ... to sto je sve u kuci palo na njega nije problem on je predivno stvorenje , trudi se da mi ugadja ali... ja sam po cijeli dan kao bolesna umjesto da se radujem i imam neki elan... ja nisam razmazena i veoma sam optimisticna i vedra osoba , ali ovo me jednostavno slomi...
Postoji li ikakav nacin da se ove mucnine malo ublaze... zelim biti nasmijana trudnica i da se radujem Bozijem daru koji mi je dat kad se nisam ni nadala ( mada ima straha da li ce plod ostati ali tak strah pokusavam otjerati )
Svaki savjet zlata vrijedi...
Hvala