trudnoca ili?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

trudnoca ili?

Post od d77 »

Ciklusi su mi do sada uvek bili uredni i tacno sam znala kada cu dobiti mensis. Posto je to trebalo da se desi juce, a nije-uradila sam jutros test, ali je isti bio negativan. Napominjem, da vec godinu dana merim baz.T koja se poklapa u svemu sa ciklusom, ali vrednosti T su od juce u porastu...o cemu se radi?
Da li sam rano uradila test?
gorata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 1:09 pm

Re: trudnoca ili?

Post od gorata »

d77, ponovi test za nekoliko dana, jer postoi mogucnost da se bremena.
Napisala si da meris bazalnu vec godina dana. Ondak verojatno znas da ukoliko ti je BTpovecana vise od 16 dana (maksimum toliko duze traje lutealna faza) ondak se verojatno radi o trudnoci. Izracunaj koliko dana je proslo od dana ovulacije odnosno od dana kada je porasla BT i saznaces.
Srecno!
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am

Post od d77 »

Danas je 16.dan od ovulacije i jutros mi je i dalje povisena T...Mada, razmisljam nesto...dr mi je rekla da imam 2 folikula, 1 je prso 18.02., i tada mi je skocila T, ali sam imala jos jedan manji folikul koji je prso po dr 21,.22.02.pa mozda mi je on nesto iskomplikovao ciklus. Videcemo...
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

d 77, nisam sigurna da je moguće da ti jedan folikul prsne 18., drugi 22. u mesecu! Folikuli pucaju kada dodje do skoka hormona LH i to se dešava jednom u mesecu- ovulacija! Samo vodeći folikul (folikuli) imaju u sebi zrelu jajnu ćeliju koja može biti oplodjena. Nakon ovulacije dolazi do porasta nivoa progesterona koji izaziva povišenu temperaturu u drugom delu ciklusa. Pred menstruaciju progesteron opada i temperatura pada a u slučaju trudnoće prog.i tem. ostaju povišeni.
Ne bih ja da pametujem, ali sam 2 godine pratila i proučavala hormone i folikule i prilično sam sigurna da to nije moguće!
Ali moguće je da si prerano uradila test! 15 dan od ovulacije bi trebao da pokaže test,ali ne mora da znači... Meni je baby rapid pokazao jednu malu bledunjavu drugu crticu 13.dan od ovulacije...toliko je bila bleda da sam izvrtala trakicu ispod lampe da proverim da ne haluciniram!
Izvadi betu ako ne dobiješ do kraja nedelje....tako ćeš znati sigurno!
Sretno!
Odgovori