Trudnoca i Rh - grupa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
st.jelena78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 6:30 pm

Trudnoca i Rh - grupa

Post od st.jelena78 »

Molim za hitan odgovor.Trudnica sam u 5 mesecu,svakog meseca mi se rade antitela jer sam AB-.Danas je od mene trazeno da ponovim antitela za 2.nedelje,a rezultati su Imunaantitela slana neg-,coombs neg-,albumin!+-.I.Sta tu nije dobro i koliko je opasno za mene i moju bebu?Dodala bih da sam 2003 imala 1. uredan porodjaj,deta A-,2007 namerni ab. primila rogam.2010 missed ab.,takodje primila rogam.Prestravljena sam pa vas molim za neki odgovor!!!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Trudnoca i Rh - grupa

Post od Zli doktor »

st.jelena78 napisao:Molim za hitan odgovor.Trudnica sam u 5 mesecu,svakog meseca mi se rade antitela jer sam AB-.Danas je od mene trazeno da ponovim antitela za 2.nedelje,a rezultati su Imunaantitela slana neg-,coombs neg-,albumin!+-.I.Sta tu nije dobro i koliko je opasno za mene i moju bebu?Dodala bih da sam 2003 imala 1. uredan porodjaj,deta A-,2007 namerni ab. primila rogam.2010 missed ab.,takodje primila rogam.Prestravljena sam pa vas molim za neki odgovor!!!
Samo polako i bez panike, iz predostroznosti ponovite Antitela kako vam je receno... Mislim da ce sve biti u redu...Pozdrav
P.S. Nemate neki poseban razlog za prestravljenost
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Hvala vam,nadam se da ste upravu! :P
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

st.jelena78 napisao:Hvala vam,nadam se da ste upravu! :P
Ja sam uvek u pravu.. :wink:
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Evo novih nalaza bojim se da ovog puta niste bili u pravu.Ovako 14.07 antitela neg.- 18.08 slana neg-,coombs neg-,albumini +-( sto otprilike znaci u tragovima,vrednost nemoguce izmeriti)1.09 slana +-,coombs+-)doktorka sa transfuzije predlozila pracenje na 2 nedelj.,a moja dr. napisala uput za GAK.sta mislite?
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Mozda ObGyn ima neko misljenje ,takodje bi rado procitala!!Hvala!!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

st.jelena78 napisao:Evo novih nalaza bojim se da ovog puta niste bili u pravu.Ovako 14.07 antitela neg.- 18.08 slana neg-,coombs neg-,albumini +-( sto otprilike znaci u tragovima,vrednost nemoguce izmeriti)1.09 slana +-,coombs+-)doktorka sa transfuzije predlozila pracenje na 2 nedelj.,a moja dr. napisala uput za GAK.sta mislite?
I dalje mislim da nije alarmantno jer je titar antitela nizak... U svakom slucaju preostaju vam dvonedeljne kontrole, za svaki slucaj. A ne bi bilo lose i da prosetate do IGA KCS ili GAK NF...
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Javicu Vam se kad odradim analize na GAK-u!POZZ
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Evo ovako bila na GAK-u i po njihovom nalazu NE postoje nikakva antitela u krvi.Ako sam ih dobro shvatila ono sto su u mom DZ napisali da su antitela,jesu antitela,ali iz injekcije rhogam. :D Tako da sa radoscu i iz zadovoljstva objavljujem ZLI DOKTOR je jos jednom bio u pravu!!!Cestitam!
AnaRita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 4:38 pm

Post od AnaRita »

Saznala sam da sam trebala da primim Rhogam par meseci nakon pobacaja i SOKIRALA SE!
Mislim da je moja, sada bivsa, doktorka jednostavno to smetnula s uma.
Nova mi je rekla da sam trebala, ali, kao, nema veze, mozda je beba bila neg., pa primicu u drugoj trudnoci... Bila je neubedljiva.
Inace, spontani se dogodio u osmoj nedelji. Kontaktirala sam dr telefonom, rekla mi je da dodjem na UZ kad krvarenje stane.
Na pregledu je sve bilo u redu... Bar je tako utvrdila dr koja mi nije dala Rhogam, a znala je da smo -+ kombinacija.
Posebno me uznemirava Rh osetljivost, znate vec... Imam utisak da ce mi se, zbog moje prethodne neobavestenosti, opet dogoditi nesto glupo...
Na sta treba da obratim paznju, treba li da znam nesto unapred, s obzirom da nisam primila Rhogam?
Da li bih mogla nekako da proverim ta antitela pre zaceca?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

AnaRita napisao:Saznala sam da sam trebala da primim Rhogam par meseci nakon pobacaja i SOKIRALA SE!
Mislim da je moja, sada bivsa, doktorka jednostavno to smetnula s uma.
Nova mi je rekla da sam trebala, ali, kao, nema veze, mozda je beba bila neg., pa primicu u drugoj trudnoci... Bila je neubedljiva.
Inace, spontani se dogodio u osmoj nedelji. Kontaktirala sam dr telefonom, rekla mi je da dodjem na UZ kad krvarenje stane.
Na pregledu je sve bilo u redu... Bar je tako utvrdila dr koja mi nije dala Rhogam, a znala je da smo -+ kombinacija.
Posebno me uznemirava Rh osetljivost, znate vec... Imam utisak da ce mi se, zbog moje prethodne neobavestenosti, opet dogoditi nesto glupo...
Na sta treba da obratim paznju, treba li da znam nesto unapred, s obzirom da nisam primila Rhogam?
Da li bih mogla nekako da proverim ta antitela pre zaceca?
Trudnoća je bila isuviše mala da bi vam napravila senzibilizaciju na RhD antigen, tako da nemojte previše da razmišljate :wink:
Možete uraditi skrining na RhD antitela na početku trudnoće kad zatrudnite sledeći put... pozzzz :D
Odgovori