trudnoca i ciste
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 6:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
trudnoca i ciste
trudna sam skoro 8 nedelja . prosle nedelje sam otisla kod ginekologa da potvrdim trudnocu , i super trudna sam posle 5 meseci pokusavanja ali sad mi je otkrivena cista na levom jajniku (pored trudnoce) pa me intresuje kakav uticaj moze imati na plod . cista je mozda vodena mozda zutog tela ali je velika 5 sa 5 cm pa me brine to je skoro velicine jajeta . ja nemam nikakve bolove bar za sad . sta bi se desilin da ona pukne , i uopste kako ce uticati na plod
Pre godinu dana pojavila mi se cista na levom jajniku velicine 7x5, predlozeno mi je laparaskopsko uklanjanje, ali kako nije bilo hitno non-stop sam odlagala operaciju. U maju prosle godine sam ostala u drugom stanju i moj ginekolog je posebno pratio ponasanje ciste koja se konstantno smanjivala. Na poslednjem ultrazvucnom pregledu na kom je jos mogla da se vidi bila je 4x4, posle toga beba je zaklonila. Sada sam 9-i mesec trudnoce i za sve ovo vreme nisam imala nikakvih tegoba. Odbrojavam dane do porodjaja, bez ikakvih problema. A, negde sam cula da se trudnoca u tim slucajevim i preporucuje.