Da li može doći do trudnoće?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ananirvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2013 5:12 am

Da li može doći do trudnoće?

Post od ananirvana »

Poštovani
Poslednji menstrualni ciklus mi je bio 12.01. Veceras sam imala nezaštićeni odnos sa dečkom. Ne zamerite , ali ne znam kako se stručno kaže, uglavnom nije svršio u mene. Mene zanima da li ima potrebe da uzimam tabletu za dan posle??? jer ne bih tek tako da se igram sa hormonima a da se ne posavetujem sa nekim stručnim licem. Ili nešto drugo da mi preporučite, date savet...Hvala Vam unapred
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: Da li može doći do trudnoće?

Post od Bokily »

Postoje šanse.
Tabletu za dan posle možete koristiti maksimalno 2 puta godišnje, zato pamet u glavu, koristite zaštitu!!!
Pozdrav.
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Nemoj više nikad da imaš nezaštićen odnos,sem ako ne želiš trudnoću.Ako je odnos prekinut,male su šanse da ostaneš trudna,ali i u predsemenoj tečnosti ima spermatozoida,obično nedovoljno za oplodnju.Pošto si ti sada baš na polovini ciklusa,plodni su ti dani.Pilulu ne uzimaj olako,ne bi smela više od jednom godišnje,mogu od toga da ti se poremete ciklusi.Što se tiče metode plodni i neplodni dani,to nije sigurno.Ja sam ostala trudna sedmog dana ciklusa,a ciklusi su mi na 28 dana,što znači da spermatozoidi mogu sačekati ovulaciju,koja može da porani!
ananirvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2013 5:12 am

Post od ananirvana »

Okej. Hvala Vam
Odgovori