trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pinnkyyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 6:38 pm

trudnoća

Post od pinnkyyy »

Poštovanje,pijem yasmin pilule već godinu dana,prosli mjesec sam jednu zaboravila popiti pa nisam pravila pauzu između dva pakovanja,prosli ponedjeljak(20.04) sam pocela piti novo pakovanje, navecer u 23h obicno popijem,ali u petak sam zaboravila i popila u subotu u 12,pa sam i u subotu navecer opet zaboravila popiti i popila u nedjelju,i opet je sinoc to jest u utorak zaboravim popit,i ne znam sta sad da radim nakon tri propustene tablete,imala sam spolne odnose,mogu li biti trudna i hocu li prestati s uzimanjem 7 dana ili nastaviti,ako mozete sto prije odgovoriti
unaprijed zahvalna
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

Da, mozes ostati trudna jer ovakva upotreba pilula za kontracepciju nema nikakvog efekta.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Niposto nemoj praviti pauzu.
Ako nisi kasnila sa uzimanjem pilula vise od 12h, zastita jos uvek traje.
Namesti alarm na mobilnom telefonu ili nesto sto ce te podsetiti da uzmes pilulu, jer je ovaj nacin na koji ih uzimas neodgovoran. Takodje, kada zaboravis da uzmes pilulu, koristi kondom, ne prepustaj takve stvari slucaju.
pinnkyyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 6:38 pm

Post od pinnkyyy »

kad se prestanu piti tablete u bilo koja doba recimo nakon 10,11...tableta jer nisam zadnju kutijicu popila do kraja, jel treba doći do krvarenja ?????hitno tko zna
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Moze da se javi krvarenje. U svakom slucaju javi se svom ginekologu da popricate o alternativnim vidovima kontracepcije i odmah pocni da koristis kondom.
Odgovori