Trudnice, da li 'ete se vakcinisati protiv gripa!?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Trudnice, da li 'ete se vakcinisati protiv gripa!?

Post od mejvis »

Ja sam u strašnoj dilemi, kao i mnogi od vas, verujem....
Neki lekari kažu obavezno se vakcinisati (sve zdrave trudnice preko 3 meseca trudnoće) a drugi kažu nikako ne. Na televiziji promovišu vakcine trudnicama a u praksi to izgleda ovako: Savetovalište za trudnioce nema veze sa vakcinacijom već trudnica treba da ide u ambulantu u svojoj mesnoj zajednici i da se gura sa prepunom čekaonicom bolesnih ljudi!!! I usput nemaju sve ambulante vakcine pa mora da se čeka kada stignu u tvoju ambulantu!
Da bi se vakcina primila treba pismeno odobrenje od ginekologa koji vodi trudnoću! (a inače je bezbedno, samo kad ne garantuju odgovorni) I još me sestra u ambulanti pita "Pa zar Vi smete da primite vakcinu?" (a inače su zdravstveni radnici edukovani i pripremljeni)
I na kraju ostaje dilema da li se vakcinisati od sezonskog ili H1N1 (po nekima je ova protiv sezonskog gripa bezbednija a štiti i od novog)i koju od 3 tipa vakcine je najbolje primiti??? :o :o :o
Odgovori